Papa Francisc va vizita România, iar data va fi stabilită pe canale diplomatice

Papa Francisc va vizita România, iar data va fi stabilită pe canale diplomatice
Foto: jurnalul.ro

Administrația Prezidențială a anuțat vineri că Suveranul Pontif a acceptat cu plăcere invitaţia din partea şefului statului de a vizita România şi că data vizitei va fi stabilită pe canale diplomatice.

„În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părţi a fost exprimată satisfacţia deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relaţii în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului şi a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate” este comunicatul transmis de Administrația Prezidențială după ce Klaus Iohannis s-a întâlnit la Vatican cu Papa Francisc.

Despre invitația pe care președintele i-a adresat-o Suveranului Pontiffi, Administrația Prezidențială scrie că „a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice”, scrie Mediafax.

În ceea ce privește cadourile, Iohannis i-a dărui Papei Francisc o „monedă care semnifică importanţa creştinătăţii pentru noi, este o monedă foarte specială, emisă de Banca Naţională a României”

Urmăriți B1TV.ro și pe