Posesorul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis și fără plăcuțe de înmatriculare și s-a ales cu dosar penal: ‘Mi se pare un abuz. Eu cred că am fost urmărit’ (FOTO, VIDEO)

Posesorul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis și fără plăcuțe de înmatriculare și s-a ales cu dosar penal: 'Mi se pare un abuz. Eu cred că am fost urmărit' (FOTO, VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDTAE: Bărbatul care circula cu o mașină cu număr de înmatriculare cu un mesaj anti-PSD,Răzvan Ștefănescu, a publicat pe pagina sa de Facebook un videoclip cu momentul în care un poliţist îi scoate plăcuţele de înmatriculare de la automobil. Titlul postării este”Abuz sau abuz?”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

UPDATE:Bărbatul care conducea o mașină cu un număr de înmatriculare cu un mesaj injurios anti-PSD s-a ales cu dosar penal “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, potrivit unui anunț făcut luni de Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei.

„Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal.

În continuare, polițiștii subunității noastre efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situației de fapt și a regimului de circulație internațională pe teritoriul statelor Uniunii Europene”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Posesorul mașinii cu numărul ”M…EPSD” a rămas fără permisul de conducere și fără plăcuțele de înmatriculare. Răzvan Ștefănescu a fost oprit, luni dimineață, de un echipaj de poliție, iar ulterior i-a fost suspendat permisul și i-au fost ridicate plăcuțele, deși Ambasada Suediei, țara în care și-a înmatriculat autoturismului, a precizat că acestea sunt valide în toate țările din Uniunea Europeană, informează Mediafax.

Șoferul a spus că bănuiește că a fost urmărit în ultimele zile și acuză un abuz din partea autorităților române.

„După spusele lor, mi-au luat plăcuțele pentru că numerele nu sunt valabile, niciunul dintre ele. Vineri mi-au spus că sunt valabile, astăzi nu sunt valabile și permisul de conducere au spus că se suspendă. Așa e legea. Pentru că așa știe în lege, pentru că am circulat cu un autovehicul neînmatriculat. (…) Am și foaie de la Registrul suedez că se poate circula în Europa. Am sunat și la Ambasadă că a mai fost o tentativă pe 18, mi-a spus că am voie să circul cu mașina. Am de gând să-mi iau permisul înapoi, să îmi iau plăcuțele înapoi. Mi se pare un abuz. Eu cred că am fost urmărit. Cu o seară înainte era o motocicletă de poliție și făcea ture în jurul blocului meu. Eu stau în Balta Albă, pe 1 Decembrie m-au oprit dimineață. Au venit direct, să dau jos plăcuțele. Ei au venit cu scop, nu au stat să verifice plăcuțele, nimic. Pur și simplu au luat actele și mi-au spus să scot plăcuțele. Nu am vrut și le-au scos ei, i-am și filmat”, a declarat Răzvan Ștefănescu.

Anterior, reprezentanții Ambasadei Suediei au precizat, într-o postare pe Facebook, că autoturismul cu numărul de înmatriculare care conține un mesaj anti-PSD poate circula pe teritoriul UE, numerele personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, fiind valide în toate țările din blocul comunitar. (Detalii AICI)

Răzvan Ştefănescu are două numere de înmatriculare, unul oficial, şi unul preferenţial, realizat în Suedia.

Tags: