Premierul Florin Cîțu și mai mulți miniștri negociază, la Bruxelles, proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Premierul Florin Cîțu și mai mulți miniștri negociază, la Bruxelles, proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu împreună cu mai mulți miniștri continuă, miercuri, la Bruxelles, discuțiile cu oficialii europeni pe tema finanțării proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Negocieri șa Bruxelles pe tema PNRR: Florin Cîțu și alți miniștri discută cu oficialii europeni

Potrivit agendei premierului, publicată pe site-ul Guvernului, Cîțu are programată, miercuri, de la ora 14.00, ora locală, o întâlnire cu comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Ulterior, de la ora 16.00, prim-ministrul se va purta discuții cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. Apoi, Cîțu se va întâlni cuvicepreşedinte executiv al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, începând de la ora 17.00.

Șeful Guvernului a avut, marți seară, o cină de lucru cu șefa Comsiei Europene, Ursula von der Leyen, la finalul căreia a anunțat că a fost „o întâlnire foarte constructivă”.

„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene, pentru negocierile privindPNRR, așa cum confirmă șiUrsula Von Der Leyen. Facem progrese în reformele propuse. Romania are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile și întâlnirile continuă și mâine. Vă țin la curent”, a transmisFlorin Cîțu, pe Facebook.

La rândul său, Ursula von der Leyen a transmis că au fost înregistrate ”progrese bune în ceea ce priveşte reformele”.

Florin Cîțu:Eu merg la Bruxelles ca să îi asigur pe partenerii europeni că acest Guvern va face și reforme

Înainte de a pleca la Bruxelles, Florin Cîțu a declarat că merge acolo pentru a-i asigura pe partenerii europeni că Guvernul pe care îl conduce va face reforme.

”Eu merg acolo ca să îi asigur pe partenerii europeni că acest Guvern este guvernul care va face și reforme.PNRRare două componente, una de reforme pe care am asumat-o prin programul de guvernare, strategia fiscal-bugetară, programul de convergență și ne-o asumăm și înPNRR. Și are o parte de investiții și mesajul meu este clar că România are anumite priorități pe care le dorește incluse înPNRR”, a spus Florin Cîțu.

România trebuie să depună la Bruxelles Planul Național de Redresare și Reziliență până la finalul lunii mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este dificil” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor