Grevă generală în transporturi, joi dimineaţă: S-a cerut demisia ministrului Lucian Şova

Grevă generală în transporturi, joi dimineaţă: S-a cerut demisia ministrului Lucian Şova

UPDATE:Greva se va încheia odată cu ora 14 când circulaţia autobuzelor şi microbuzelor se va relua.

Protest de amploare al transportatorilor din mai multe judeţe ale ţării! Aceştia au întrerupt lucrul după ce negocierile cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, privind schimbarea noilor reguli pe care Guvernul le pregăteste pentru cei care vor să transporte călători, au eşuat. Aceştia cer acum demisia ministrului.

Aproximativ trei milioane de români vor afectaţi de greva generală care afectează judeţele Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Mureş şi Satu Mare. Unii transportatori au oprit lucrul şi în Neamţ, dar doar după ce au efectuat transportul elevilor şi al navetiştilor, arată RRA.

Greva a provocat scandal şi între transportatori. Asta pentru că nu toate microbuzele şi autocarele au fost trase pe dreapta. Sunt unele firme care au refuzat să participe la acţiunea de protest şi vor să aştepte până când ministerul Transporturilor spune clar dacă are o soluţie.

Ministrul Lucian Şova este chemat în Parlament să dea explicaţii despre ordonanţa care a provocat protestul transportatorilor.

Ministrul a fost chemat la Comisia de Transporturi chiar de colegul său de partid, deputatul Marius Sorin Bota, care consideră că Lucian Şova a înţeles greşit directiva europeana privind liberalizarea transportului public şi afirmă că parlamentarii nu sunt de acord cu forma actuală a ordinului privind relicenţierea firmelor de transport persoane care operează pe trasee interjudeţene.

Potrivit lui Marius Sorin Bota, ministrul nu a ţinut cont de discuţiile privind politica tranportului în comun care au avut loc în inteiorul PSD.

Tags:
Ultima oră