România ajută Republica Moldova cu încă 100.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca

România ajută Republica Moldova cu încă 100.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

România va dona Republicii Moldova încă 100.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

Transportul va fi asigurat de structurile de specialitate ale Ministerului de Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE, conform prevederilor legale.

România ajută Republica Moldova cu vaccin anti-COVID-19

În februarie, Guvernul României a trimis Republicii Moldova o primă tranşă de 21.600 de doze de vaccin, iar în martie alte 50.000 de doze.
Luna trecută, alte 132.000 de doze au ajuns la Chișinău.

„Faptul că România a împărțit cu noi vaccinul în situația în care avea nevoie și ea de acest vaccin este un dar foarte, foarte prețios și cetățenii Republicii Moldova înțeleg cât de prețios este acest dar și apreciază acest lucru. Avem această donație, avem și disponibilitatea guvernului României să ne vândă vaccin dincolo de cele 300.000 de doze. Așadar, chiar sunt niște daruri prețioase”, a declarat recent președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe