Se redeschid teatrele! În ce condiții se va face accesul la spectacole. Gabriela Firea: „Avem deja câteva soluții”

Se redeschid teatrele! În ce condiții se va face accesul la spectacole. Gabriela Firea: „Avem deja câteva soluții
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După mai bine de două luni de zile de stat pe bară, actorii revin pe scenă. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a oferit detalii în acest sens, cu câteva zile înainte de startul sezonului estival.

Sălile de teatru rămân în continuare închise, și de la 1 iunie. Potrivit Gabrielei Firea, spectacolele vor fi găzduite în spații deschise.

„Sălile propriuzise, e mai dificil să fie deschise. Măsurile sunt restrictive, tocmai pentru a împiedica răspândirea coronaviruslui de tip nou. Practic, într-o sală de 200 de locuri ar putea să fie invitați maxim 30-40 de spectatori, ceea ce ar îngreuna foarte mult acest flux, pentru că, ar fi mai mulți doritori, cu siguranță. Și atunci, soluția, mai ales pe timpul sezonului cald, e aceea de a organiza activități culturale în aer liber, în spații deschise.

Avem deja câteva soluții și vor fi aplicate începând din 1 iunie pentru teatrele care sunt pregătite și pentru celelalte, din 15 iunie. Noi le dăm tot sprijinul logistic de care au nevoie”, a declarat Gabriela Firea joi, la Digi 24.

Spectacolele de teatru, organizate în parcuri și curți

Mai multe teatre din București își vor muta activitatea în aer liber. Primarul municipiului București a oferit detalii în acest sens.

„Teatrul ‘Constantin Tănase’ poate să-și desfășoare activitatea culturală în Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău, unde este deja amenajat un spațiu generos, pentru sute de persoane (…)

Teatrul Odeon are o situație specifică față de toate teatrele din Capitală, deoarece are o structurăcare permite culisarea tavanului. Practic, se creează o zonă în aer liber, pentru piese de teatru și deja s-a început pregătirea pentru sezonul estival de această manieră.

Teatrul ‘Ion Creangă’ poate să înceapă stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, încep deja pregătirile.

Opera Comică pentru Copii are o grădină generoasă și poate să invită atât spectatorii mici, cât și adulții la spectacolele foarte apreciate”, a mai precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Triajul este absolut necesar”

Gabriela Firea a dat asigurări că în București, vor fi respectate toate măsurile de protecție, cu privire la distanțarea socială. În plus, pentru participarea la evenimentele culturale, cetțenii vor trebui să-și comande bilet urmând aceeași procedură din perioada ante-criză.

„Categoric, triajul este absolut necesar. De asemenea, fiecare spectator trebuie să-și procure bilet de la teatrul la care vrea să meargă, la fel ca până acum”, a declarat primarul general.