Sorin Cîmpeanu: Avem 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală

Sorin Cîmpeanu: Avem 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală
Foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că ultimele raportări erau de 270 de elevi infectaţi cu COVID-19 din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat de jurnalişti dacă a crescut numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 odată cu revenirea copiilor la şcoală.

„Ultimele raportări – 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane de elevi care au putut merge la şcoală.

Este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. În Bucureşti, aveam un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti.

Deci procentul este mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este de circa 0,7. În sistemul de educaţie este de 1 la 10.000″, a spus Cîmpeanu.

Ultima oră
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite
14:32 - Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?
14:30 - Numărul deceselor COVID-19, de aproape 14 ori mai mic decât în vârful din 4 noiembrie. Bilanțul pacienților din Terapie Intensivă e și el cu mult sub nivelul atins pe final de toamnă (DOCUMENT)
14:11 - Asociația Energia Inteligentă: Statul, principalul beneficiar al creșterii facturilor la gaze. Va încasa din majorare 2,7 miliarde de euro în 2022. E practic o creștere a impozitelor și taxelor
14:09 - Leul își continuă deprecierea față de euro și dolar, arată cursul valutar la zi