SURSE: Medist SRL, firma care asigură mentenanța instalației de oxigen din secția mobilă de ATI de la Spitalul ”Victor Babeș”, ar fi dețintă de familia fostului ministru Sebastian Vlădescu

SURSE: Medist SRL, firma care asigură mentenanța instalației de oxigen din secția mobilă de ATI de la Spitalul ”Victor Babeș”, ar fi dețintă de familia fostului ministru Sebastian Vlădescu
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Trei persoane internate în tirul de ATI de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală au murit luni după-amiază după ce ventilatoarele din secția mobilă au intrat în avarie, din cauza unei creșteri bruște a presiunii. Potrivit unor surse, citate de G4 Media, firma care se ocupa de mentenanța instalației de oxigen din tirul de terapie intensivă se numește Medist SRL și ar fi deținută de fosta soție și de fiul fostului ministu al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Contractul de mentenanță a ventilatoarelor care furnizau oxigen pentru pacienți ar fi fost încheiat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) cu Medist SRL.

Cine deține firma care asigura mentenanțainstalației de oxigen din tirul ATI de la Spitalul ”Victor Babeș”

Oxigenul necesar este livrat de compania Linde România, potrivit aceleiași surse.

Potrivit B1 TV, medicul de la DSU care se ocupă de partea tehnică nu a fost niciodată la Victor Babeș, iar toate indicațiile au fost date prin videocall. Singurul lucru care a fost modificat a fost instalația electrică exterioară.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma Medist SRL este deținută de Ionel Manole, Mihaela-Elena Manole, Carmen Vlădescu (fosta soție a fostului ministru PNL), Sebastian-Alexandru Vlădescu (fiul fostului ministru), Gheorghe Florin Coica, Cristian Ioana Crăciun și Cristina Gabriela Anghel. Administrator este Gheorghe Florin Coica.

Amintim, în acest context, că fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul refertor la reabilitarea căii ferate București-Constanța. Potrivit anchetatorilor, Văldescu ar fi primit mită în valoare de peste 3 milioane de euro pentru asigurarea finanțării pentru reabilitatea căii ferate.

Ce spune Raed Arafat despre firmă

Într-o declarație de presă susținută luni seară, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus: „Instalația până la TIR se face de către firme autorizate – și această instalație este făcută de o firmă autorizată contractată de spital, de serviciul de sănătate al primăriei, deci nu este nimic care a fost făcut improvizat. Este autorizat, este făcut totul corect, stocatorul a fost adus special, iar acest TIR a funcționatluni de zile în Argeș până a ajuns aici, deci nu este un TIR care este pus în funcțiune pentru prima dată, și acum a funcționat, sâmbătă, duminică, astăzi până după-masă, fără probleme. Această creștere bruscă a presiunii trebuie să vedem cum s-a produs, dacă este o greșeală umană, dacă este o chestiune tehnică, care nu știm de ea acum, deci asta urmează să descoperim, dar de regulă presiunea ca să intre în TIR mai mare înseamnă că de undeva s-a dat drumul sau a crescut”.

UPDATE: Unitatea de Terapie Intensivă mobilă a spitalului ”Victor Babeș”, în care au murit, luni, trei pacienți COVID-19 în urma unei defecțiuni la instalația de oxigen, s-a aflat anterior la Ploiești, nu la Pitești, așa cum s-a anunțat inițial. Unitatea mobilă ATI de la Pitești se află acum la spitalul ”Sfântul Ioan” din Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
17:09 - Fosta consilieră a președintelui Trump pentru Rusia a povestit că mirosul neobișnuit pe care îl emana Putin a marcat-o: „Nu a mâncat și nu a băut nimic”