Un bărbat din Sibiu a sunat la 112 ca să anunțe că s-a urcat la volan după ce a băut. Ce alcoolemie avea șoferul

Un bărbat din Sibiu a sunat la 112 ca să anunțe că s-a urcat la volan după ce a băut. Ce alcoolemie avea șoferul
Sursa Foto: MAI

​Un şofer care se afla în stare de ebrietate s-a prezentat la sediul Biroului Rutier şi a mărturisit că a consumat alcool, deşi nu a provocat niciun accident, după ce acesta a sunat la numărul unic de urgențe 112 ca să se autodenunţe, însă nu a mai aşteptat ca agenții de poliţiştie să ajungă la el acasă, transmite Agerpres.

Un șofer din Sibiu s-a autodenunțat la poliție

”Sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 11,40, prin apel 112, un sibian, în vârstă de 53 de ani, a solicitat la domiciliu prezenţa unui echipaj de poliţie rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuinţa bărbatului, însă acesta nu se afla acasă. În schimb, prin Dispeceratul IPJ Sibiu, echipajul a fost direcţionat spre sediul Biroului Rutier, în faţa căruia se afla sibianul în cauză, acesta ajungând aici cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea”, se precizează în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ)Sibiu, în momentul în care s-a prezentat la sediul Biroului Rutier, şoferul avea o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Bărbatul emana un miros puternic de alcool, testarea sa alcoolscopică rezultând într-o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, sibianul a fost însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului”, mai precizează reprezentanţi IPJ Sibiu.

Numeroase incidente

În urmă cu trei ani, un alt tânăr de doar 21 de ani, care nu avea permis însă s-a urcat la volan, s-a autodenunţat la poliţia din Codlea, după ce a lovit maşina unui tânăr cu câţiva ani mai în vârstă ca el. Evenimentul s-a petrecut, într-o zi de sâmbătă, când la sediul Poliției Municipiului Codlea s-au prezentat doi bărbați, de 26, respectiv 21 de ani. Aceștia au relatat că, la intersecția străzilor Câmpul Alb și Florilor, din Codlea, au fost împlicați într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, pe fondul neacordării de prioritate de către conducătorul auto de 21 de ani.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul de 21 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și continuă cercetările sub coordonarea procurorului“, a spus Gabriela Dinu, purtător de cuvînt al Poliţiei Judeţene Braşov.