Un teren de 2.600 hectare, motivul pentru care Dan Voiculescu și Antena 3 au declanșat isteria în România

Un teren de 2.600 hectare, motivul pentru care Dan Voiculescu și Antena 3 au declanșat isteria în România
Foto: luju.ro

Dosarul ICITID-ADS-Voiculescu este unul dintre motivele pentru Dan Voiculescu, prin postul pe care îl deține, Antena 3, ”bagă cărbuni anti-Basescu în gura lui Gâdea”, demonstrează jurnalistul Robert Turcescu într-un material postat pe blogul său personal.

”Ce-ar fi dacă aţi află că toată isteria declanşată în România de Voiculescu şi Antena 3 în ultimii ani are rădăcini adînci într-un teren de 2600 de hectare? E adevărat, nu vorbim de orice fel de teren, ci de una dintre cele mai roditoare suprafeţe de pămînt de pe cuprinsul ţării. Atît de fertil este acest pămînt încît pe el se pot obţine recolte de 5000-6000 de kg de grîu la hectar!”, notează Turcescu.

Acesta arată că timp de 13 ani Voiculescu a exploatat terenul, încasând profituri și subvenții la hectar.

”De treisprezece ani, prin firmele pe care le controlează, prin inginerii contractuale şi cîteva procese, dintre care unele se află încă în derulare, Voiculescu exploatează acest teren, încasează profituri şi subvenţii la hectar (…) Firmele lui Voiculescu au arendat acest teren încă din 2001 şi îl deţin şi astăzi în arendă/concesiune, deşi Agenţia Domeniilor Statului (ADS) are un proces deschis împotriva Grivco încă din 2010, proces prin care statul român cere acestei firme să plătească 1.229.282 de lei, adică aproximativ 250.000 de euro, pentru că a folosit fără titlu valabil, în perioada mai 2008-mai 2009, suprafaţă de 2.600 de hectare teren agricol administrat de ICITID”, mai notează jurnalistul.

Totodată, Turcescu arată că acest caz are și ”încrengături politice”, fiind implicați Daniel Constantin și Ilie Sârbu.

Daniel Constantin, care a cerut doar Ministerul Agriculturii în anul 2011 când Guvernul Ponta a venit la putere, a afirmat în declarațiile de avere că are datorii la Dan Voiculescu de aproximativ 300.000 euro, arată jurnalistul.

”Teoretic, începând din 2011, firma lui Voiculescu nu mai putea lucra terenurile de la Giurgiu. Nu mai avea contract de arendă. Surse din Ministerul Agriculturii spun că, de fapt, firma lui Voiculescu a continuat să lucreze cele 2600 de hectare, dar n-a mai putut încasa subvențiile la hectar.  Așa că în 2012 Voiculescu a făcut pe dracu’n patru și din Daniel Constantin ministru al Agriculturii, cu ordin să rezolve problema intrării în legalitate”, mai scrie Robert Turcescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari