Valeriu Gheorghiță: Vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic, începând de marți

Valeriu Gheorghiță: Vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic, începând de marți
Foto: Guvernul României / Facebook

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, a declarat că în România, începând de marți, vor fi vaccinate zilnic aproximativ 80.000 de persoane.

Vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în fiecare zi, începând de marți, spune Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV

„M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând (…) de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a declarat medicul militar duminică seară la Digi 24, potrivit Agerpres.

Valeriu Gheorghițăa amintit că, din data de 14 aprilie, vor începe rapelurile pentru cei vaccinați cu serul de la AstraZeneca, context în care s-a arătat de părere că, „dacă am fi avut o adresabilitate crescută şi pentru vaccinul AstraZeneca, în momentul de faţă eram la cel puţin 80.000 de persoane vaccinate pe zi”.

Conform președintelui CNCAV, în următoarele două-trei zile, persoanele care se programează la vaccinare vor putea vedea pe platformă câte persoane sunt înaintea lor şi care este ritmul de vaccinare la centrul respectiv. Totodată, el a precizat că în ultimele zile s-a lucrat pentru operaționalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare– 144 vor folosi serul de la Pfizer-BioNTech, iar alte circa 30 îl vor utiliza pe cel de la AstraZeneca.

„Prioritatea a fost operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv (…) Pot să vă spun că în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca. În perioada următoare, vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocare suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson and Johnson”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în România, au fost administrate aproape 3,7 milioane de doze, la un număr de peste 2,28 milioane de persoane, dintre care mai bine de 1,41 milioane au primit inclusiv rapelul.

Cel mai recent bilanț epidemiologic plasează România la un număr total de1.006.167 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de906.659 de pacienți au fost declarați vindecați.Până astăzi, 25.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Ultima oră
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit
17:49 - Record de infecții Covid în Germania, peste 200.000 în ultimele 24 de ore. Se ia în considerare vaccinarea obligatorie (VIDEO)
17:44 - Fiecare al 5-lea german, antisemit?
17:29 - Delia critică dur ultimul sezon din Asia Express. De ce nu ar participa niciodată la emisiune: Am văzut lucruri de care mi-ar fi rușine
17:26 - COSR suspendă finanțarea FR Schi-Biatlon. Federația a lăsat-o acasă pe Ania Caill, deși schioara adusese României un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing