Alertă sanitară cauzată de ciuma bubonică, în plină pandemie de coronavirus. Rusia anunță măsuri radicale

Alertă sanitară cauzată de ciuma bubonică, în plină pandemie de coronavirus. Rusia anunță măsuri radicale
sursa foto: pixabay

Apariția unor cazuri de ciumă bubonică în China și în Mongolia au determinat oficialii de la Moscova să interzică vânătoarea de marmote pe teritoriul rusesc. Oficialii ruși au trimis patrule în regiunile de graniță cu China și Mongolia pentru a se asigura că interdicția este respectată.

Asta după ce cazurile de ciumă bubonică au fost asociate cu vânătoarea de marmote, informează The Guardian.

Autoritățile din Bayan Nur, un oraș din regiunea chineză Mongolia Interioară, au emis duminică o alertă după ce un spital din localitate a raportat o suspiciune de ciumă bubonică.

Nu doar Rusia a interzis vânătoarea și consumul cărnii de marmotă, ci inclusiv China. Aceasta din urmă le-a cerut cetățenilor să raporteze orice caz suspect, precum și să anunțe autoritățile dacă descoperă marmote bolnave sau moarte.

Autoritățile chineze sunt în alertă după ce un păstor a fost confirmat cu ciumă bubonică

Autoritățile dinChinaau intensificat măsurile de protecție sanitară după ce un oraș din regiunea autonomă a Mongolieia confirmat un caz de ciumă bubonică. Ciuma bubonică poate fi mortală, dar poate fi tratată cu antibiotice disponibile în mod obișnuit. Noul caz a fost semnalat pentru prima dată ca suspect de ciumă bubonică sâmbătă la un spital din Urad Middle Banner. Încă nu este clar cum s-a putut infecta pacientul.

Conform rapoartelor de stat, un păstor din Bayannur se află în carantină și într-o stare stabilă. Oficialii au emis un avertisment de nivel 3, cel de-al doilea cel mai scăzut dintr-un sistem cu patru niveluri.

Alerta de nivel 3 interzice vânarea și consumul de animale care ar putea răspândi boala și solicită raportarea tuturor cazurilor suspecte.Cazurile de ciuma bubonică sunt raportate periodic în întreaga lume. Madagascar a înregistrat mai mult de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017.

Omenirea, în luptă cu pandemia de coronavirus

Teama apariției unor focare de ciumă bubonică se manifestă în contextul în care întreaga omenire este angajată în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Pandemia de coronavirus se accelerează în întreaga lume, în condițiile în care multe țări care și-au redeschis economiile înregistrează o creștere a cazurilor de Covid-19, a declarat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Virusul a infectat peste 10,1 milioane de oameni din întreaga lume și a ucis mai mult de 502.000 de persoane până în prezent, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins. Peste 60% din cazurile noi zilnice au fost raportate duminică în țări din America, conform datelor publicate de OMS.