Belgia va avea un Guvern, după 535 de zile de criză politică

Belgia va avea un Guvern, după 535 de zile de criză politică
După 535 de zile de criză politică în Belgia, cele șapte partide angajate în negocieri au încheiat miercuri seară un acord de principiu care permite formarea unui Guvern condus de socialistul Elio Di Rupo,...

După 535 de zile de criză politică în Belgia, cele șapte partide angajate în negocieri au încheiat miercuri seară un acord de principiu care permite formarea unui Guvern condus de socialistul Elio Di Rupo, relatează AFP.

“Există un acord global asupra reformei statului, domeniul socio-economic și programului de guvernare (…) Acordurile vor fi prezentate la congresele partidelor, în acest sfârșit de săptămână, pentru a fi aprobate oficial”, a precizat o sursă apropiată negocierilor.

La sfârșitul weekendului este posibilă o anunțare a Guvernului luni sau marți. Noul Executiv belgian ar urma să obțină investitura în Camera Deputaților săptămâna viitoare.

Belgia nu are un Guvern deplin din aprilie 2010.

Potrivit AFP, Elio Di Rupo, 60 de ani, ar urma să devină primul premier francofon al Belgiei din ultimele trei decenii și primul socialist care obține acest post din 1974 și până în prezent.