Bill Gates a prezis răspândirea unui virus provenit din China, într-un episod al serialului „Explained” marca Netflix (VIDEO)

Bill Gates a prezis răspândirea unui virus provenit din China, într-un episod al serialului Explained marca Netflix (VIDEO)
FOTO: Hepta.ro

În 2019, Bill Gates a vorbit pentru Netflix despre posibilitatea răspândirii, la nivel global a unui virus precum COVID-19, provenit de pe o piaţă din China, precum din Wuhan, despre care se crede că ar fi fost locul de izbucnire al coronavirusului.

Pandemia globală, căreia întreaga omeire nu îi va face faţă, este unul dintre subiectele pe care cei de la Netlifx le-au abordat în seria Explained, relatează Dailymail.com.

În videoul difuzat la finalul lui 2019, Bill Gates trăgea un semnal de alarmă asupra faptului că lumea nu va fi pregătită să facă faţă unei pandemii globale. „Dacă vă gândiţi la un eveniment ce ar putea ucide milioane de oameni, o pandemie este cel mai mare risc”, a explicat fondatorul Microsoft pentru Netflix, informează Dailymail.com.

Episodul „Următoarea Pandemie” este documentat de către producători într-o piaţă din Lianghua, China. Acolo, animalele sunt ucise şi tăiate pe loc, iar carne lor se vinde în acelaşi mediu.

În documentar se explică şi de ce, bucătile de carne crudă, în sânge, aşezate una peste cealaltă sunt adevărate focare de infecţii, viruşi şi boli. Mai mult decât atât, în timpul documentarului se adugă şi explicaţiile potrivit cărora „viruşii lor se amestecă şi suferp mutaţii, făcând mai uşoarp transmiterea la om, iar apoi răspândirea acestora”, informează Dailymail.com.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti