Compania Pfizer anunță că are un plan pentru a limita întârzierile privind livrarea dozelor de vaccin

Compania Pfizer anunță că are un plan pentru a limita întârzierile privind livrarea dozelor de vaccin
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Grupul Pfizer și laboratorul german BioNTech au anunțat că există un plan de livrare a dozelor de vaccin anti-COVID. Potrivit acestuia, timpul de livrare al serului în țările europene ar trebui să nu depășească o întârziere de o săptămână. Precizările vin în contextul în care mai multe state din blocul comunitar sunt îngrijorate că livrarea ar putea întârzia între 3 și 4 săptămâni.

Pfizer și BioNTech au dezvoltat un plan care să permită creșterea capacității de fabricare

Cele două companii au anunțat, într-un comunicat comun că au lansat un plan ce le va permite să își crească capacitatea de producție din Europa, fără să existe întârizeri mai mari de o săptămână.

„Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru”, au anunțat cele două companii, potrivit News.ro.

Cele două companii au anunțat că vor reveni la calendarul clasic de livrare pe care l-au anunțat inițial. „Vom reveni la calendarul iniţial de livrări în Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie, cu o creştere a livrărilor începând cu 15 februarie”, au precizat Pfizer și BioNTech.

Cele două au avertizat în cursul zilei de vineri că ar putea exista întârzieri la livrarea dozelor de vaccin în Uniunea Europeană, nefiind în măsură să furnizeze cantitățile la care s-a angajat inițial, până în luna februarie. Recent, Uniunea Europeană a securizat încă 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech, dublându-și astfel cantitatea de ser.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că 75 milioane de doze din noua comandă vor fi disponibile începând cu al doilea trimestru din acest an, în timp ce restul vor sosi în al treilea și al patrulea. UE a convenit să cumpere 200 de milioane de doze, cu opțiunea de a achiziționa încă 100 de milioane.

România a primit la începutul acestei săptămâni a patra tramnșă din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech. Este vorba despre încă 150.000 de doze.

Urmăriți B1TV.ro și pe