Coreea de Nord, un nou test cu rachete. Incidentul pune în pericol discuțiile cu SUA pentru denuclearizare

Coreea de Nord, un nou test cu rachete. Incidentul pune în pericol discuțiile cu SUA pentru denuclearizare
foto: Hepta.ro

Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă de acțiune, joi, pe coasta de est, a anunțat armata sud-coreeană, referindu-se la ceea ce pare să fie primul test demarat de Phenian de la momentul în care Kim Jong-un și președintele american Donald Trump au covenit să revitalizeze discuțiile despre denuclearizare, relatează Reuters.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Rachetele, care au fost lansate de lângă orașul de coastă Wonsan, au zburat în jur de 430 de kilometri pe deasupra mării, ajungând la o altitudine de 50 de kilometri, până au început să coboare în jos, a explicat Ministerul sud-coreean al Apărării.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACCIDENTUL VASCULAR! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Evenimentul va ridica noi semne de întrebare cu privire la reînceperea discuțiilor privind denuclearizarea, deși în iunie Trump și Kim se întâlneau în zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și cea de Nord.

Casa Albă, Pentagonul și Departamentul de Stat al SUA nu a vrut să comenteze episodul. Totuși, un oficial american, care a refuzat să se identifice, a spus că, potrivit primelor informații, măcar unul dintre proiectile a fost lansat din Coreea de Nord. Mai multe analize sunt în curs de desfășurare, a spus acesta.

ȘOC ȘI GROAZĂ LA MORMÂNTUL LUI RĂZVAN CIOBANU! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT! ASTA DA APARIȚIE

„Ni s-a confirmat că situația nu are niciun impact asupra securității noastre naționale. Mergând mai departe, vom lucra îndeaproape cu Statele Unite”, a spus premierul nipon Shinzo Abe, care se află în vacanță, la vest de capitala Tokio.

Coreea de Sud face noi precizări: Una dintre rachetele trase a fost dezvoltată recent

Un oficial din Ministerul sud-coreean al Apărării a precizat că măcar una dintre cele două rachete lansate de Coreea de Nord joi a fost dezvoltată recent și a zburat în jur de 690 de kilometri.

Cealaltă rachetă a zburat cam 430 de kilometri până și-a început coborârea în mare, pe coasta de est a Coreei de Nord, adăugând că o analiză mai detaliată este în curs de desfășurare.

Urmăriți B1TV.ro și pe