CORONAVIRUS | Anthony Fauci recomandă americanilor să se vaccineze cu oricare dintre cele trei vaccinuri pentru Covid-19 care sunt aprobate

CORONAVIRUS | Anthony Fauci recomandă americanilor să se vaccineze cu oricare dintre cele trei vaccinuri pentru Covid-19 care sunt aprobate
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Doctorul Anthony Fauci, principalul oficial al SUA pentru boli infecțioase, a declarat duminică că s-ar vaccina cu vaccinul pentru Covid-19 al companiei Johnson & Johnson, care tocmai a fost aprobat. Acesta i-a încurajat pe americani să accepte oricare dintre cele trei vaccinuri aprobate.

„Toate trei sunt într-adevăr destul de bune și oamenii ar trebui să o ia pe cea care le este mai disponibilă. Dacă te duci într-un loc și ai J&J, și acesta este cel care este disponibil acum, aș lua-o ”, a spus Fauci la emisiunea NBC „Meet the Press”, citat de Reuters.

Guvernul SUA a autorizat vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson

Guvernul SUA a autorizat vaccinul COVID-19 cu doză unică Johnson & Johnson sâmbătă, făcându-l al treilea care va fi disponibil în țară în urma celor de la Pfizer / BioNTech și Moderna. Ambele vaccinuri necesită două doze și trebuie transportate congelate. Vaccinul J&J poate fi expediat și depozitat la temperatura normală a frigiderului.

Atât vaccinurile Pfizer, cât și cele Moderna au prezentat rate de eficacitate mai mari în studiile care au utilizat două doze față de vaccinul cu o singură injecție al lui J & J. Cu toate acestea, Fauci și alți experți spun că comparația directă este dificilă, deoarece studiile au avut obiective diferite, iar J & J s-au realizat în timp ce circulau noi variante mai contagioase ale virusului.

Fauci a spus că studiile sunt în curs de desfășurare pentru a determina eficacitatea și siguranța acestora pentru copiii sub 18 ani, care sunt mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească de virus.

Elevii de gimnaziu ar putea primi doze spre sfârșitul anului sau începutul anului viitor, în timp ce elevii de liceu ar putea primi în toamnă, a spus Fauci.

Noul vaccin oferă guvernului SUA o altă opțiune, deoarece încearcă să imunizeze cât mai repede posibil cât mai mulți americani. Aproximativ 14% dintre americani au primit cel puțin o doză până acum, potrivit datelor guvernului.

Președintele Joe Biden a declarat că ar trebui să existe suficient aport pentru a vaccina toți americanii până la sfârșitul lunii iulie.

COVID-19 a provocat mai mult de jumătate de milion de vieți în Statele Unite, iar statele cer mai multe doze pentru a stopa cazurile, spitalizările și decesele.

Infecțiile zilnice au scăzut dramatic de la vârful lor din ianuarie, iar unele state au început să slăbească restricțiile adunărilor publice. Cu toate acestea, Fauci a avertizat că numărul de cazuri ar putea crește din nou dacă oficialii se mișcă prea repede.

„Este într-adevăr prea prematur acum să ne retragem prea mult”, a spus el.