CORONAVIRUS. Germania depăşeşte pragul de 100.000 de persoane infectate, dar pregătește o relaxare a măsurilor anti-COVID-19

CORONAVIRUS. Germania depăşeşte pragul de 100.000 de persoane infectate, dar pregătește o relaxare a măsurilor anti-COVID-19
Foto: Hepta

Germania depășește pragul psihologic de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus la nivelul întregii țări.

Potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch (RKI), miercuri, au fost raportate 103.228 persoane depistate cu COVID-19, în utimele 24 de fiind contaminați alți 4.003 oameni, transmite Reuters.

Aproape 2.000 de decese cauzate de COVID-19 în Germania

În privința deceselor, autoritățile de la Berlin au raportat alte 254 de victime, bilanțul total ajungând la 1.861.

Germania se pregătește să iasă din carantina impusă pe fondul pandemiei de coronavirus

Deși sunt înregistrate aproape 2.000 de decese la nivelul Germaniei, Guvernul de la Berlin dă semne că se pregătește să ridice restricțiile împuse în a doua jumătate a lunii martie, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Astfel, după Paștele catolic care are loc în data de 12 aprilie și după încheierea perioadei de carantină, în data de 19 aprilie, germanii vor reveni treptat la viața obișnuită. Potrivit unui document al Ministerului de Interne, după această dată oamenii vor putea ieși din locuințe cu condiția să poarte măsști de protecție și vor fi de asemenea evitate adunările de persoane.

Ordinul de ministru prevede că școlile și grădinițele vor fi redeschise, iar micile afaceri reluate.

COVID-19. Controalele de la frontiera Germaniei, relaxate după 19 aprilie

De asemenea, Ministerul de Interne anunță că și controalele de la frontieră vor fi relaxate, dar monitorizarea cetățenească va rămâne vigilentă.

Potrivit propunerilor, peste 80% dintre contacții infectaților din primele 24 de ore de la diagnosticare vor putea fi urmăriți prin sisteme electronice, iar persoanele infectate și contacții vor fi plasați în carantină, fie acasă, fie la hotel.

Germanii sunt de părere că pandemia se va sfârși abia anul următor.

Anunțul cancelarului Merkel pe fonsul pandemiei de coronavirus

De altfel, cancelarul Angela Merkel declara la începutul acestei luni că este cu siguranță prea devreme pentru a relaxa toate restricțiile în viața publică.

„Guvernul şi eu personal ne gândim cum putem realiza simultan două lucruri: asigurarea protejării sănătăţii tuturor şi începerea unui proces prin care viaţa publică să revină pas cu pas”, a transmis Angela Merkel.

De asemenea, Merkel și premierii celor 16 landuri se vor reîntâlni după data de 14 aprilie pentru a reevalua situația.

Muncitorii din agricultură din estul Europei se pot întoarce la lucru în Germania

Relaxarea controalelor la frontiere are ca scop reîntoarcerea muncitorilor din estul Europei la lucru, în Germania.

Potrivit Guvernului de la Berlin, este nevoie de până la 80,000 de muncitoridin Europa de Est, în lunile aprilie și mai,majoritatea în agricultură.

Pentru a nu se intra într-un colaps financiar, Germania primește zecid e mii de lucrători sezonieri pentru a lucra în sere, dar și în producția de fructe și legume.

Dacă pământul nu ar mai fi lucrat, recolta ar scădea drastic, iar prețurile ar crește semnificativ. Această ecuație poate duce doar la o criză fără precedent.

Astfel, Ministerul agriculturii din Germania a declarat joi că a ajuns la un acord cu ministerulinterne pentru a permite unui număr de până la 40,000 de lucrători sezonieri din ferme să intre în țară în aprilie și încă 40,000 în mai.

Ultima oră