CORONAVIRUS | Mai multe loturi cu vaccinuri AstraZeneca au ajuns în spitalele din Marea Britanie înainte de lansare

CORONAVIRUS | Mai multe loturi cu vaccinuri AstraZeneca au ajuns în spitalele din Marea Britanie înainte de lansare
sursa foto: pixabay

Peste jumătate de milion de doze de vaccin anti-Covid vor fi disponibile, începândde luni, pentrugrupurile vulnerabile prioritare din Regatul Unit al Marii Britanii, notează Sky News.

Sute de mii de doze de vaccinau ajuns în spitalele din Marea Britanie înainte de lansare

Loturile vaccinului dezvoltat pentru combaterea coronavirusului Oxford / AstraZeneca au început să ajungă la spitalele din Marea Britanie înainte de lansarea la nivel național.

Reamintim faptul că vaccinul a fost dezvoltat în Marea Britanie de Universitatea Oxford și de gigantul farmaceutic AstraZeneca.

Lansareaîncepe imediat după ce directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a avertizat că lipsa vaccinurilor va duce la apartiția unor problemetimp de „câteva luni”.

Mai mult decât atât, el a spus că Regatul Unit trebuie să maximizeze urgent numărul persoanelor care sunt vaccinate, dar a adăugat că lipsa aprovizionării globale va împiedica eforturile de protejare a națiunii în prima parte a anului 2021.

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (PHE)a declarat că nu recomandă amestecarea vaccinurilor împotriva coronavirusului de la diferiți furnizori pe fondul temerilor cu privire la posibilele penurii.

De menționat este faptul că atât vaccinul AstraZeneca / Oxford, cât și vaccinul Pfizer / BioNTech, care a fost lansat încă din luna decembrie, necesită două doze.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva COVID-19 a fostaprobat în Marea Britanie

Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie.

Vaccinul conceput de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, transmiteBBC. Acesta marchează un moment de cotitură major și va duce la o extindere masivă a campaniei de imunizare din Marea Britanie.

AstraZeneca şi alţi producători de vaccinuri au declarat că studiază impactul noii tulpini, dar se aşteaptă ca vaccinul să fie eficient şi împotriva acesteia.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca – suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni.

Aprobarea de către autoritatea de reglementare a medicamentelor înseamnă că vaccinul este atât sigur cât și eficient.

Urmăriți B1TV.ro și pe