CORONAVIRUS | Peste 1.700 de cazuri în ultimele 24 de ore în Italia, cel mai mare număr raportat din luna mai

CORONAVIRUS | Peste 1.700 de cazuri în ultimele 24 de ore în Italia, cel mai mare număr raportat din luna mai

Autorităţile din Italia au anunţat, vineri, 1.733 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat număr de infecţii de la începutul lunii mai.

Italia: cel mai mare număr de infectări zilnice cu COVID-19 din luna mai

Comparativ, la începutul lunii mai, Italia anunţase 1.900 de cazuri de contaminare în 24 de ore.

Vineri, un record s-a înregistrat și în ceea ce priveşte numărul de teste efectuate, 113.000 într-o singură zi.

Și fostul premier italian, Silvio Berlusconi, la cei 84 de ani ai săi, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Cu toate acestea, conducătorul partidului politic Forza Italia„continuă să lucreze de la reşedinţa sa din Arcore”, care se află undeva în apropiere de Milano, loc în care își „va petrece perioada de izolare prevăzută”, au dezvăluitsurse apropiate.

În total, Italia a înregistrat până în prezent 274.644 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, în timp ce 35.515 de persoane și-au pierdut viața din cauza SARS-CoV-2.

Noi restricții în Italia, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19

La jumătatea lunii august, autoritățile din Italia au anunţat închiderea discotecilor în aer liber şi instalarea obligativității purtării măştilor de protecție în locurile publice, seara, în încercarea de a combate răspândirea noului coronavirus.

Astfel, purtarea măştii devine obligatorie între orele 18.00-06.00 în spațiile publice deschise.

Totodată, ordinul suspendă funcţionarea discotecilor în aer liber şi a cluburilor de noapte, notează France24.

De asemenea, Guvernul italian a cerut extinderea stării actuale de urgență, care ar fi trebuit să expire la 31 iulie, până la jumătatea lunii octombrie.

„Virusul continuă să evolueze și nu și-a parcurs cursul. Ar fi inadecvat să suspendăm brusc o astfel de măsură eficientă”, a declarat premierul Conte.

Acesta a precizat că extinderea este „inevitabilă”, adăugând că „în acest fel țara va fi mai sigură”.

„Deși curba de contagiune și impactul Covid-19 asupra serviciului național de sănătate s-a redus semnificativ, iar acest lucru ne încurajează, cifrele ne spun că virusul continuă să circule în țara noastră”, a spus Conte.

Italiaa extins carantina de 14 zile pentru persoanele care vin din România

Italiaa anunţatextinderea unei reguli de carantinăde 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în România a crescut abrupt.

Măsura fusese adoptată de autoritățile de la Roma săptămâna trecută și ar fi urmat să înceteze pe 31 iulie 2020.

„Tocmai am semnat un ordin care dispune carantina pentru cei care au petrecut ultimele 14 zile în România și Bulgaria. Această măsură este deja în vigoare pentru țările din afara UE și din afara spațiului Schengen. Virusul nu a fost învins și continuă să circule. Încă este nevoie de multă prudență”, a menționat Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe