COVID-19 la Casa Albă. Ce spune medicul personal al președintelui american despre starea lui Donald Trump și a soției sale, testați pozitiv cu coronavirus

COVID-19 la Casa Albă. Ce spune medicul personal al președintelui american despre starea lui Donald Trump și a soției sale, testați pozitiv cu coronavirus
Foto: hepta.ro / Zuma Press / Stefani Reynolds

Președintele SUA, Donald Trump, și Prima Doamnă, Melania Trump, sunt bine și se află sub ”supravegherea vigilentă” a echipei medicale de la Casa Albă, a anunțat Sean Conley, medicul persoanal al liderului american, potrivit NBC News. Donald și Melania Trump au fost testați pozitiv cu COVID-19 după ce au intrat în contact cu o consilieră a președintelui, infectată cu SARS-CoV-2. Vestea vine în contextul în care Donald Trump se află în timpul campaniei electorale pentru un nou mandat la Casa Albă.

Primele declarații ale medicului lui Donald Trump, după ce președintele SUA și Prima Doamnă au fost testați pozitiv cu coronavirus

”Am primit confirmarea că atât președintele Trump, cât și Prima Doamnă, Melania Trump, au avut rezultate pozitive pentru infecția cu SARS-CoV-2. Președintele și Prima Doamnă sunt amândoi bine la acest moment și intenționează să rămână în reședința din Casa Albă în timpul recuperării. Eu și echipa medicală de la Casa Albă vom menține o supraveghere vigilentă și apreciem sprijinul acordat de unele dintre cele mai bune instituții și cadre medicale din țară. Vă asigurăm că ne așteptăm ca președintele să continue să-și desfășoare activitatea fără întreruperi în timpul recuperării”, a transmis medicul personal al lui Donald Trump.

Casa Albă a anulat întâlnirile pe care Trump le avea programate pentru ziua de vineri

Între timp, Casa Albă a anulat toate întâlnirile pe care liderul american le avea programate pentru ziua de vineri. Donald Trump mai are în agendă pentru această zi doar ”o conferință telefonică privind ajutoarele COVID-19 pentru vârstnicii vulnerabili”.

Anunțul privind infectarea cu coronavirus a cuplului prezidențial american a fost făcut printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter al liderului de la Casa Albă.

”În această seară, Prima Doamnă și cu mine am fost testați pozitiv pentruCOVID-19. Vom începe imediat procesul de carantină și recuperare. Vom trece prin asta ÎMPREUNĂ!”, se arată în mensajul citat.

Melania Trump: Ne simțim bine și am amânat toate evenimentele programate în perioada următoare

La rândul său, Melania Trump, a transmis, tot pe Twitter, că ea și soțul său se simt bine și i-a îndemnat pe americani să fie precauți și să se protejeze de infecția cu coronavirus.

”Așa cum prea mulți americani au procedat anul acesta, eu și președintele suntem în carantină acasă, după ce am fost testați pozitiv pentruCOVID-19. Ne simțim bine și am amânat toate evenimentele programate în perioada următoare. Vă rugăm să vă protejați, vom trece cu toții cu bine prin asta”, a transmis Prima Doamnă a SUA.

Donald și Melania Trump s-ar fi infectat coronavirus după ce au intrat în contact direct cu Hope Hicks, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai președintelui american. Hope Hicks este cunoscută pentru faptul că face deplasări regulate împreuna cu Trump. De altfel, aceasta a călătorit alături de Trump, la bordul avionului prezidențial Air Force One, către dezbaterea electorală cu Joe Biden, care a avut loc pe 29 septembrie, în Cleveland.

În aceste condiții, programul electoral al lui Donald Trump va trebui întrerupt pentru o perioadă. Totuși, dezbaterile electorale pe care liderul de la Casa Albă le are programate cu contracandidatul său democrat, Joe Biden, nu ar urma sa fie afectate.

Presedintele american este cunoscut pentru faptul că, de la începutul pandemiei, a minimizat de mai multe ori importanța unor măsuri de siguranță sanitară, mai ales purtarea măștilor de protecție. În plus, în prima fază a pandemiei, Trump chiar a susținut că virusul va dispărea de la sine.

B1 TVva difuza în premieră și în exclusivitateîn România documentarul”AMERICA ALEGE: TRUMP VS BIDEN”, o anchetă spectaculoasă și amplă despre alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2020,vineri, 2 octombrie, de la ora 22.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`