Dictatorul Lukașenko a decis: Ce acuzații penale i se aduc Sofiei Sapega, iubita opozantului Roman Protasevici

Dictatorul Lukașenko a decis: Ce acuzații penale i se aduc Sofiei Sapega, iubita opozantului Roman Protasevici
Sofia Sapega

Sofia Sapega (23 de ani), iubita jurnalistului Roman Protasevici, capturat de autoritățile din Belarus, încă nu a scăpat dinarest. Studenta din Rusia va fi pusă sub acuzare, a anunțat ministrul de Externe de la Minsk, Vladimir Makei.

Tânăra rusoaică se confruntă cu trei acuzații care ar putea conduce la condamnare la închisoare cu executare. Cele trei acuzații penale sunt incitarea la ură și organizarea de proteste în masă. Potrivit legislației în vigoare, aceste faptese pedesesc cu 3-15 ani de închisoare.

„Cel mai probabil, procesul va avea loc în Belarus, având în vedere că toate informațiile despre activitățile subversive ale anumitor persoane descoperite structurile noastre”, a declarat ministrul de Externe Makei, potrivit The Moscow Times.

Sofia Sapega, iubita disidentului Roman Protasevici, se află în arest preventiv, pentru o perioadă de două luni, a anunțat avocatul tinerei.

Sofia Sapega, primele imagini din arest

Pretextul autorităților din Belarus pentru deturnarea avionului irlandez a fost alerta cubombă. Avionul trebuia să aterizeze la Vilnius. În capitala Lituaniei urma să-și susțină Sapega teza de masterat, la Universitatea Europeană de Științe Umane, unde studiază dreptul internațional.

Săptămâna trecută, Sofia Sapega a apărut într-o înregistrare video realizată în detenție, postată pe internet, pe un canal controlat de către dictatorul Aleksandr Lukașenko.

„Sunt Sapega Sofia Andreevna, născută pe 10 februarie 1988. Sunt cetățean al Federației ruse, trăiesc în Lituania, la Vilnius”, declara tânăra la cameră.