Melinda și Bill Gates au început să își facă provizii de apă și mâncare, cu câțiva ani în urmă, în eventualitatea apariției unei pandemii

Melinda și Bill Gates au început să își facă provizii de apă și mâncare, cu câțiva ani în urmă, în eventualitatea apariției unei  pandemii

Melinda Gates a dezvăluit într-un interviu pentruBBC Radio Live că ea și soțul ei, Bill, au început să își facă provizii de alimente cu câțiva ani în urmă, în anticiparea unei posibile pandemii.

Celebrul cuplul a discutat posibilele scenarii ale unui dezastru- lipsa apei, lipsa hranei, un adăpost provizoriu-și au început să se prăbușească.

Singurul lucru pe care nu au putut să îl asigure a fost vaccinul sau un tratamentul împotriva virusului, deși a mărturisit că s-a simțit norocoasă de statutul privilegiat al familiei sale.

Mai mult, ea a adăugat că în fiecare noapte își amintește de cât de norocoasă este să facă parte dintr-o asemnea familie și că atunci când se așează la masă este recunoscătoare pentru că nu trebuie să facă eforturi pentru a-și procura hrana, așa cum se întâmplă în alte familii.

Miliardarul a vorbit în repetate rânduri despre apariția unei pandemii

Bill Gates a avertizat lumeadespre o posibilă pandemie, declarând la o discuție TED din 2015 că lumea nu este pregătită pentru următoarea epidemie. Mai mult, el a mai vorbit și în2017 despre faptulcă următoarea epidemie ar putea fi „o tulpină supercontagioasă și mortală a gripei”.

Fondatorul Microsoft a vorbit în plină pandemie decoronavirus, la începutul lunii aprilie că acesta va fi „cel mai dezastruos eveniment” din viațaacestor generații.El a sugerat că printremăsurilede siguranță luatede țările lumii împotriva coronavirusului, ar trebui să fie și o bazăde date internațională, care să permită țărilor să facă schimb de informații între eleși prin care să se urmărescărăspândirea virusului.

Pe 15 aprilie, Fundația Bill și Melinda Gates au anunțat că va oferi 150 milioane de dolaripentru a ajuta la creareasde materiale medicale suplimentare, pe lângă ajutorul acordat oamenilor de știință pentru a descoperi tratamente și un vaccin pentru virus.Fundația a donat până în prezent un total de 250 milioane de dolari pentru a ajuta eforturile mondiale de stăpânirea a noului coronavirus.

Virozaa lovitputernic în economia americană

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 8,7% în martie, cea mai mare scădere din 1992 încoace, conform datelor guvernamentale publicate miercuri. Între timp, guvernatorii din Connecticut, Maryland, New York și Pennsylvania au emis fiecare ordine sau linii directoare potrivit cărora rezidenții să poarte măști de față în timp ce se aventurează în societate în săptămânile următoare.

În acest context, președinteleDonald Trumpa anunțat că este aproape să pună la punct un plan, pentru a depăși criza provocată decoronavirusși a redeschide economiaSUA

Miercuri, primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat că întâlnirile mari, cum ar fi evenimentele sportive și concertele, probabil, nu vor fi permise în oraș până în 2021.

SUA a devenit cea mai afectată țară de pandemie

SUA au înregistrat vinerio creștere a numărului îmbolnăvirilor cu 13,330 de persoane, ceea ce a urcat statistica la690,900.

Numărul total de decese de la declanşarea epidemiei noului coronavirus înSUAa atins 35,955.

SUAau devenit la sfârşitul săptămânii trecute cea mai afectată țară de pandemia de covid-19, depăşind Italia (peste 21.000 de morţi), Spania (peste 18.000 de morţi) şi Franţa (peste 15.700 de morţi).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti