CORONAVIRUS | Politolog rus: ”Avem peste 1600 de morți. Kremlinul ascunde cifrele reale”

Deși, oficial, numarul de infectati cu COVID-19 din Rusia este de 114, Valeri Solovei, cunoscut politolog, susține că numărul real de decese înregistrate ar fi de 1.600.

Doctorul în științe istorice a fost forțat să demisioneze (din motive politice) de la conducerea Departamentului de relații publice al MGIMO (Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse).

„Nu trebuie să credem rapoartele conform cărora coronavirusul a ocolit deșertul arctic numit Rusia. Aceasta este o minciună absolută. De la mijocul lunii ianuarie, numărul de decese cauzate de coronavirus a fost confirmat în Rusia în cazul a cel puțin 1.600 de persoane. Explicația e simplă. Vă amintiți povestea cu Cernobîlul, inundațiile din Krîmsk. Ei ascund întotdeauna informațiile reale de noi, întotdeauna”, a declarat Valeri Solovei, conform Paginaderusia.ro

De asemenea, acesta a explicat modalitatea prin care autoritățile reușesc să ascundă datele privind mortalitatea cauzată de coronaviru, în opinia sa:

„Este foarte ușor. Pur și simplu se pune diagnosticul de pneumonie. Deoarece marea majoritate a decedaților – lucru tipic pentru toate țările în care a patruns coronavirusul – sunt persoane în vârstă, se pune un diagnostic conform cu bolile asociate, totul pentru a demonstra că țara noastră este liberă de această nenorocire, iar managementul nostru politic, de stat și medical este excelent”, declară Valeri Solovei.