Premierul Boris Johnson: Lockdown-ul din Marea Britanie va fi ridicat gradual. Școlile se deschid primele

Premierul Boris Johnson: Lockdown-ul din Marea Britanie va fi ridicat gradual. Școlile se deschid primele
Foto: Hepta - DPA Images / Julian Simmonds

Premierul Marii Britanii a declarat în Parlamentul britanic că restricțiile impuse în cadrul celui mai recent lockdown din Anglia vor fi ridicate gradual. Primele instituții care își vor relua activitatea vor fi școlile, a anunțat Boris Johnson, potrivit Reuters.

Lockdown-ul din Marea Britanie, ridicat gradual

Boris Johnson și-a motivat decizia de a introduce noul „lockdown” în Marea Britanie odată cu apariția noii tulpini de coronavirus, mult mai contagioasă, precizând că acest eveniment nu i-a lăsat prea multe variante la îndemână.

„Când vom începe să ieşim din lockdown, promit că școlile vor fi primele deschise. Acest moment ar putea veni după vacanţa de la mijlocul lui februarie, deşi ar trebui să rămânem extrem de prudenţi în privinţa calendarului care urmează. Şi, aşa cum a fost cazul primăvara trecută, ieşirea noastră din coconul lockdown-ului nu va fi un big bang, ci o ridicare graduală”, a explicat Johnson, fiind însă prudent în a avansa repere temporale.

Premierul britanic a spus că legislaţia se va aplica până la 31 martie „nu pentru că ne aşteptăm ca lockdown-ul naţional deplin să continue până atunci, ci pentru a permite o ieşire constantă, controlată şi bazată pe dovezi din nivelurile de alertă”, în ciuda faptului că unii membri ai partidului său sunt nemulţumiţi de restricţiile „draconice” impuse în contextul pandemiei, cerând ca ele să fie înlăturate cât de curând posibil.

Marea Britanie a avut cel mai ridicat bilanţ al deceselor cauzate de COVID-19. După apariţia noii tulpini de coronavirus, numărul de noi îmbolnăviri zilnice a ajuns la niveluri record.

Noi restricții în Marea Britanie

Zilele trecute, Boris Johnson, a anunțat că va impune restricţii mai dure în Anglia, după ce țara a înregistrat o creștere semnificativăa cazurilor deCOVID-19în contextul sărbătorilor de iarnă.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirusau crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului.

Aflat în vizită la un spital pentru a vedea primii oameni care sunt imunizați cu vaccinul produs de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, primul ministru, Boris Johnson, a spus că ţara se confruntă cu săptămâni „dure, dure.”

„Dacă vă uitaţi la cifre, nu există nicio îndoială că va trebui să luăm măsuri mai dure şi le vom anunţa în timp util. Epidemia este cu adevărat în creştere.”, a transmis premierul britanic.

În consecință, școlile primare și secundare au revenit la învățarea la distanță, cu excepția copiilor vulnerabili și a lucrătorilor cheie.

Boris Johnson a menționat că „înțelege complet inconvenientele și stresul”, pe care întreruperea educației le va provoca părinților și elevilor, menționând că unitățile de învățământar putea acționa ca „vectori de transmitere”, provocând răspândirea virusului între gospodării.

Cu toate acestea, oficialul susține căguvernul britanic a făcut „tot ce îi stă în putință pentru a menține școlile deschise” din cauza importanței educației pentru șansele în viață ale copiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe