Țările din G7 au ajuns la un acord „istoric” privind impozitarea marilor corporații

Țările din G7 au ajuns la un acord „istoric” privind impozitarea marilor corporații
Foto: Pixabay

Ministrului britanic de Finanțe, Rishi Sunak, a anunțat, sâmbătă, că G7, grupul celor mai bogate țări ale planetei, a ajuns la un acord pentru un impozit global minim de cel puțin 15%. Mișcarea are rolul de a limita capacitatea marilor companii de a-și muta profiturile în paradisuri fiscale pentru a scăpa de plata taxelor. Sunak a catalogat acordul ca fiind unul „istoric”, informează BBC.

G7 include SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Japonia, Italia.

Acord în G7 pentru impozitarea multinaționalelor

„După ani de discuții, miniștrii de finanțe ai G7 au ajuns la un acord istoric pentru a reforma sistemul fiscal global pentru a-l face potrivit pentru era digitală globală”, a declarat Rishi Sunak.

„Vom asigura coordonarea între aplicarea noilor reguli fiscale internaționale și eliminarea tuturor impozitelor pe servicii digitale și a altor măsuri similare relevante pentru toate companiile”, au anunțat miniștrii de Finanțe din G7.

Printre companiile care ar putea fi afectate se numără giganții din tehnologie, precum Amazon și Google, care vor trebui astfel să aducă miliarde de dolari în taxe către guverne.

Acordul grupului va pune presiune și pe alte țări să ia măsuri similare. Luna viitoare este programată și o reuniune a G20.

Decizia vine în contextul în care guvernele lumii confruntă cu niveluri record de împrumuturi din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe