Turcia ar putea grația 45,000 de deținuți, din cauza pandemiei de coronavirus

Turcia ar putea grația 45,000 de deținuți, din cauza pandemiei de coronavirus
Foto: Hepta.ro

Guvernul turc a declarat marți că a propus un proiect de lege pentru a elibera temporar aproximativ 45,000 de deținuți, de teamă căînchisorile ar putea deveni focare de infecție cu coronavirus.

Alți aproximativ 45,000 de deținuți ar putea fi grațiați definitiv, potrivit uneialte reformepe care Partidul AKPatrimis-o în Parlament.

În închisorile aglomerate din Turcia se află aproximativ 300,000 de prizonieri, iar militanțiipentru drepturile omului susțin eliberareapentrucă numărul infecțiilor ar scăpa de sub control cu ușurință într-un astfel de loc.

Măsura a fost luată după ce numărul pacienților cu COVID-10a crescut înTurcia la 13,531, până miercuri, la mai puțin de trei săptămâni de la înregistrarea primului caz. Numărul totalal deceselor este de 214.

Prizonieriicare și-au ispășit jumătate din sentințăvor putea fi eliberați, a declarat adjunctul AKP Cahit Ozkan. Cei condamnați pentru infracțiuni legate de terorism sau droguri, infracțiuni de natură sexuală și crimă și violență împotriva femeilor, nu vor beneficia de această grațiere.

Cei eliberați temporar în baza măsurii coronavirus vor fi mutați din închisoare în arest la domiciliu, a declaratOzkan.

Deasemenea, prizonierii cu vârste mai mari de 65 de ani șifemeile care au nevoie de copii cu vârste mai mici de șase ani ar putea să își continuie pedeapsa prin arestla domiciliu.