Ungaria va construi un gard înalt de 4 metri de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranți ilegali

Ungaria va construi un gard înalt de 4 metri de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranți ilegali
Foto: nol.hu

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat că Ungaria va construi un gard înalt de patru metri de-a lungul graniței cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranți ilegali, informează Reuters.

”Imigrația este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană astăzi. Statele UE sunt în căutarea unei soluții (…), însă Ungaria nu își poate permite să mai aștepte. (…) Vorbim despre o întindere de frontieră cu o lungime de 175 km, a cărei închidere fizică se poate produce cu un gard de patru metri”, a declarat Ministrul ungar de Externe.

Szijjarto a mai declarat că măsura nu contravine obligațiilor internaționale pe care și le-a asumat Ungaria și că nici nu încalcă vreun tratat internațional. El a mai susținut că la reuniunea de ieri a miniștrilor de Externe ai UE a reieșit că Ungaria este statul cel mai grav afectat de imigrația ilegală dintre statele membre.

Pregătirile ar urma să fie finalizate până miercurea viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați