Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, convocat după inundaţiile din Galaţi

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, convocat după inundaţiile din Galaţi
Foto: citynews.ro

Guvernul a convocat, joi, comandamentul pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile din Galaţi, în urma cărora 7 persoane au murit, una este dată dispărută, peste 700 de case au fost inundate şi sute de oameni au fost evacuaţi.

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă a fost convocat la ora 11.30, la Palatul Victoria.

„Având în vedere precipitaţiile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Galaţi precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, primul-ministru Victor Ponta a convocat un comandament pentru situaţii de urgenţă la Palatul Victoria”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Comandamentul va fi coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, alături de care se va afla şi ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Patru persoane, între care un copil, şi-au pierdut viaţa, iar o alta este dată dispărută, după ce au fost luate de viituri, în judeţul Galaţi.

Peste 700 de case şi peste 500 de curţi şi grădini au fost inundate în noaptea de miercuri spre joi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria