Doi foști premieri și echipa din spatele lor, candidați la parlamentare pe listele PRO România

Doi foști premieri și echipa din spatele lor, candidați la parlamentare pe listele PRO România

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu deschid listele PRO România din București, la Camera Deputaților, respectiv Senat. Cei doi foști premieri sunt cunoscuți pentru rezultatele bunei guvernări, pentru faptul că în mandatele lor au generat creștere economică, majorări salariale și scăderi de taxe și impozite.

Prezența lor pe aceleași liste a avut loc în contextul procesului de fuziune dintre PRO România și ALDE. Candidații vor fi găsiți, pe buletinele de vot, sub numele și sigla PRO România.

Vom lupta în Parlament pentru soluțiile corecte anti-criză. Avem oameni cu experiență și oameni tineri, oameni care pot să aducă energie, oameni pe care putem să-i lăsăm să conducă echipa PRO România cu încredere. Avem și competența, și oamenii, și argumentele să fim partidul care oprește în Parlament abuzurile împotriva românilor”, a declarat Victor Ponta.

Programul electoral va avea la bază măsuri de relansare economică, soluții pentru asigurarea continuității în învățământ și propuneri concrete pentru o bună gestiune a crizei sanitare.

Noul partid va avea componenta de responsabilitate socială, de politică socială coerentă, dar și componenta liberală. Vom sta alături de toți românii și le vom apăra drepturile, vom lupta să scoatem România din criză”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe listele de candidați se regăsesc profesioniști cu experiență în domeniul financiar-bancar, juridic, politică externă și securitate, social și antreprenoriat. La Camera Deputaților, după președintele PRO România, Victor Ponta, liste se completează cu:

Gabriela Maria Podașcă: Aflată la al doilea mandat de deputat, Gabriela Podașcă este un politician cu experiență în politică și în administrația publică. A fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului timp de doi ani. Este purtător de cuvânt al PRO România, coordonează activitatea organizației PRO România București și este recunoscută pentru inițiativele legislative pentru asigurarea protecției grupurilor vulnerabile, a incluziunii sociale și a egalității de șanse.

Silviu Predoiu: Fost șef operativ al Serviciului de informații Externe, cu experiență de 30 de ani în domeniu. A condus departamente de combaterea crimei organizate, antiterorism și protecție internă. General în rezervă din 2019, Silviu Predoiu s-a implicat în politică pe partea de consultanță în probleme de securitate și politică externă.

Tudor Tim Ionescu: Este licențiat în comerț internațional, științe politice și drept, o parte din studii fiind făcute în Belgia. Tudor Ionescu este cunoscut și pentru activitatea sa intensă pentru protecția mediului, pentru protecția și bunăstarea animalelor. El spune că, pentru ca ideea că tinerii sunt viitorul să nu rămână doar un slogan, condiția obligatorie este să te implici, indiferent de domeniul în care alegi să o faci. Este și motivul pentru care, după anii de studii în strănătate, a ales fără ezitare să vină înapoi în țară, căci implicarea nu poate fi altundeva decât aici, acasă.

Ion Valentin Voicu: Are 31 de ani și este inginer specialist în industria alimentară. Din experiența administrativă obținută prin mandatele de consilier local a învățat că, mai presus de orice, esența politicii este să fii aproape de comunitate, și asta este baza pe care vrea să construiască în continuare și ca deputat din partea PRO România.

La Senat, după Călin Popescu Tăriceanu, îi găsim pe listă și pe:

Mihai Precup: Specialist în domeniul domeniul financiar-bancar, a studiat și a predat la prestigioasa Universitate Sorbona și a lucrat în cadrul Băncii Europene de Investiții. Mihai Precup coordonează activitatea organizației PRO România București – Sector 1 din decembrie 2019.

Otilia Sava: Avocat de profesie, cu o experiență de patru ani ca secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Este președintele Asociației „Alături de veteranii și văduvele de război”, fiind recunoscută pentru susținerea și sprijinul acordat militarilor. Din ianuarie 2020 este și Coordonator al Organizației PRO România București Sector 2.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își propun ca PRO România să devină a treia forță politică. Scopul imediat este să lupte împotriva abuzurilor guvernării PNL și să vină cu soluții concrete pentru salvarea României din criză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti