Etapa a treia din Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Tanczos Barna: Vom mai deschide cel puțin o etapă în cursul verii astfel încât bugetul total să fie epuizat de către beneficiari (VIDEO)

Etapa a treia din Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Tanczos Barna: Vom mai deschide cel puțin o etapă în cursul verii astfel încât bugetul total să fie epuizat de către beneficiari (VIDEO)
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice debutează vineri, cu un buget de 15 milioane de lei, și se referă la acordarea de vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. „Ne așteptăm la același interes din partea beneficiarilor”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna, despre Rabla pentru Electrocasnice și etapa a treia a programului

Întrebat ce așteptări are de la etapa care începe astăzi, Tanczos Barna a declarat: „Ne așteptăm la același interes din partea beneficiarilor. Este un program, într-adevăr, de succes. Avem alocate 15 milioane de lei pentru această etapă, intră trei categorii de produse, cu vouchere în valoare de 400 de lei și 200 de lei. Ne așteptăm la un interes deosebit la primele ore, după care, probabil, vom avea cam același grafic de înscrieri și de solicitări de vouchere pe care le-am avut și la celelalte două etape. Este a treia etapă, terminăm prima ediție a programului. Avem rezerve, avem sume care nu s-au consumat, ele vor fi realocate în lunile următoare, vom mai deschide cel puțin o etapă în cursul verii astfel încât bugetul total să fie epuizat, consumat de către beneficiari”.

El a precizat că voucherele vor putea fi folosite începând de luni.

„Ele vor fi centralizate la sfârșitul zilei – de fapt, după epuizarea sumei de 15 milioane de lei. Vor fi aprobate luni și vor avea la dispoziție două săptămâni beneficiarii pentru a le valorifica la magazinele fizice sau magazinele online”, a explicat ministrul.

În cadrul programului se acordă vocuhere de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat și pentru uscătoare de rufe, respectiv 200 de lei pentru aspiratoare.

„Important pentru toate cele trei etape un element, am alocat aceste vouchere pentru aparatură electrocasnică care nu mai consumă la fel de mult ca cele care sunt predate. În schimb, trebuie să reducem consumul de energie electrică în gospodării”, a subliniat ministrul Mediului.

Referitor la reluarea procedurii de selecție în viitor pentru folosirea sumelor neutilizte, el a spus: „Vom deschide inclusiv procedura de înscriere astfel încât persoanele care nu s-au înscris în prima etapă să aibă posibilitatea să beneficieze de aceste sume. După aceea, vom aloca bugete în funcție de interesul pe care îl constatăm în statistici în aceste prime trei etape produselor care au fost solicitate cel mai intens și cele care vor fi cumpărate în cel mai mare număr de către beneficiari”.

Urmăriți B1TV.ro și pe