Klaus Iohannis: Din păcate situația în care s-a ajuns impune măsuri suplimentare la București (VIDEO)

Klaus Iohannis: Din păcate situația în care s-a ajuns impune măsuri suplimentare la București (VIDEO)
Foto: presidency.ro

În timpul conferenței de presă de luni, 19 octombrie, președintele Klaus Iohannis a oferit o serie de declarații cu privire la măsurile luate deja în Capitală, în contextul depășirii indicelui de infectare de 3 la mia de locuitori.

Întrebat dacă în România, dar mai ales în București s-ar putea impune restricții mai drastice, precum închiderea teraselor și restricționarea circulației persoanelor, într-un anumite interval de timp, pe modelul Spnaiei, șeful statului a explicat:

„Din păcate situația în care s-a ajuns impune măsuri suplimentare la București. Astăzi s-a decis în comitetul local să se pună în aplicare măsurile prevăzute în metodologie. Elevii nu vor mai merge la școală, se va trece la online. Restaurantele, barurile și cafenele vor fi închise în interior, purtatul măștii în toate locurile publice va deveni obligatori. Sunt o serie de măsuri care au fost luate pentru a reduce numărul de infectări. Evident, dacă nu se oprește pandemia, atunci experții vor veni cu recomandări suplimentare. Dar, după cum ne-au spus specialiștii, acum, aceste măsuri care au fost decise la nivelul Bucureștiului sunt cele necesare”, a precizat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe