Marcel Ciolacu: Am hotărât depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Am hotărât depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octva Ganea

Liderul interimar al PSD,Marcel Ciolacu, a anunțat joi, la finalul ședinței Comitetului Executiv al partidului, că social-democrații vor depune în luna august o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august

”Nu înțeleg obsesia președintelui Iohannis de a găsi vinovați în altă parte decât datele datele și statisticile oficiale în ceea ce privește pandemia și economia. Diperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei și a crizei economice. Aceasta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Avem de-a face cu un guvern o credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici de către PSD sau de opoziție. De aceea, am hotărât, astăzi, depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august. Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moțiunea depusă. (…) La baza moțiunii va sta Carta neagră a guvernării PNL, coronologic, dar și pe fiecare domeniu în parte”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a discutat și cu lideri ai altor partide cu privire la susținereaa moțiuniii de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns: „Dacă nu am avea voturi din alte partide, moțiunea nu ar trece, deoarece PSD nu are majoritate în Parlament, chiar dacă președintele minte că are. Eu fac un apel la toată opoziția din parlament să voteze această moțiune de cezură, propusă de către PSD. În afară de USR, care nu se știe dacă e la guvernare sau în opoziție, toate partidele sunt în opoziție. Mai este și PMP, care e la guvernare”.

Marcel Ciolacu: Prim-ministrul Orban să vină în fața Parlamentului și să răspundă dacă poate organiza alegeri și poate deschide școlile în siguranță

Totodată, președinteleinterimar al PSD a cerut din nou premierului Ludovic Orban să se prezinte în Parlament și să explice dacă alegerile programate în ultimele luni ale acestui an pot fi organizate în contextul epidemiei de coronavirus și dacă noul an școlar poate începe în condiții de siguranță în septembrie.

”De asemenea, aștept de la prim-ministrul Orban să vină în fața Parlamentului și să răspundă și să-și asume dacă poate organiza alegeri și poate deschide școlile în siguranță în luna septembrie. Este responsabilitatea exclusivă a domnului prim-ministru Ludovic Orban și, implicit, a președintelui Klaus Iohannis”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Alte decizii luate în ședința CEx a PSD

În ședința CEx de joi, social-democrații au mai decis ca Vasile Dâncu să ocupe interimar funcția de președinte al Consiliului Național al partidului.

”Eu l-am propus pe domnul profesor Vasile Dâncu pentru a prelua interimar funcția de președinte al Consiliului Național. E normal să fie opinii diferite într-un partid, dar la vot au fost 48 de voturi pentru și unul împotrivă. (…) El e om de stânga, un profesor respectat, a fost vicepremier”, a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, conducerea PSD a validat candidatura lui Neculai Onțanu la Primăria Sectorului 2 și a actualului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu pentru Primăria Sectorului 3.

În ceea ce privește organizarea unui congres al PSD, Marcel Ciolacu a precizat: ”Astăzi am pornit procedurile interne de a avea loc acest congres. Zilele trecute am trimis o adresă către domnul Arafat și aștept de la dânsul răspuns pentru a vedea care sunt condițiile pentru a fi organizat acest congres. Era normal să declanșăm procedurile, vom vedea dacă congresul va putea avea loc pe data de 22 august”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti