Ministrul Economiei, Virgil Popescu: ‘Am pus în funcțiune prima linie de producție de măști de protecție, în Maramureș. Capacitatea este de 150.000 de bucăți/zi’ (VIDEO)

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: 'Am pus în funcțiune prima linie de producție de măști de protecție, în Maramureș. Capacitatea este de 150.000 de bucăți/zi' (VIDEO)
Foto: facebook.com/VirgilDPopescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, în ședința de Guvern, că începe producția autohtonă de măști de protecție și de combinezoane.

Popescu a precizat că prima linie de producție este în Maramureș, iar aici se fabrică 150.000 de măști pe zi.

În etapa a doua, din 15 aprilie, se vor produce aici și combinezoane.

O altă fabrică de echipamente de protecție va fi la Galați, a mai menționat ministrul Economiei, precizând că l-a informat și pe președintele Klaus Iohannis cu privire la aceste demersuri.

„Am prezentat președintelui situația la momentul de azi. Ieri a fost pusă in functiune prima linie de producție în Maramureș. capacitatea de producție este de150.000 de măști pe zi. Mașinile din etapa de a doua vor veni și din 15 aprilie, vom avea 500.000 pentru populație și 150.000 pentru spitale. De asemenea, aici se vor face și 1.000 de combinezoane pe zi Și în Galați se vor produce 150.000 de măști.

Am avut o discuție cu un producător român de nebulizatoare în spațiu și în curând o să putem avea astfel de echipamente. Se pot folosi în zona bolnavilor de COVID-19, să nu mai fie probleme”, a declarat Virgil Popescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Amintim că și premierul Orbana discutat cu șeful statului despre reprofilarea unor firme care acum vor produce necesare pentru medici și spitale. Liderul Guvernului a mai precizat că această măsură este valabilă și pentru viitoar, pentru a nu mai fi dependenți de alți producători străini, mai ales dacă sunt urgențe. (Detalii AICI)

De asemeena, Klaus Iohannis a spus că încurajează producția autohtonă și îi îndeamnă pe antreprenori să propună idei Guvernului.(DetaliiAICI)

Ultima oră
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor