PNL definitivează candidaturile la alegerile locale. Liberalii ar fi ajuns la un acord final cu USR-PLUS pentru formula comună de la sectoare

PNL definitivează candidaturile la alegerile locale. Liberalii ar fi ajuns la un acord final cu USR-PLUS pentru formula comună de la sectoare

Biroul Politic Național al PNL s-a reunit în ședință, sâmbătă, începând cu ora 9, pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale din 2020.

PNL definitivează candidaturile la alegerile locale. Liberalii ar fi ajuns la un acord final cu USR-PLUS pentru formula comună de la sectoare

Liberalii ar fi ajuns, vineri noapte, la un acord final cu USR-PLUS pentru formula comună de la sectoare, astfel că formațiunile ar urma să propună următoarea ofertă electorală pentru Capitală: Nicușor Dan (independent, candidat la Primăria Generală), Clotilde Armand (USR, Sectorul 2), Radu Mihaiu (USR, Sectorul 3), Adrian Moraru (PNL, Sectorul 4), Simona Spătaru (PLUS, Sectorul 5), Cristian Băcanu (PNL) și Ciprian Ciucu (PNL, Sectorul 6)

„Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Naţional alPNLsâmbătă dimineaţa pentru a definitiva toate candidaturile”,anunța Ludovic Orban, liderul PNL, după ședința liberalilor de luni.

Tot atunci, el adăuga că„BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Practic, sâmbătă luăm decizia legată de toţi candidaţii, inclusiv cele şase judeţe unde mai avem discuţii şi pentru municipiul Bucureşti, pentru sectoare”.

Premierula explicat că s-a stabilit şi un mecanism pentru coordonarea proiectelor de dezvoltare a judeţelor şi a municipiilor reşedinţă de judeţ, cu care se vor prezenta candidaţiiPNL, cu programele guvernamentale. Mai mult decât atât, el a precizat și că a fost luată „decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului”, iar printre acestea se numărăobligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de 3 – 4 persoane, dar și ceade a avea dezinfectant.

Ludovic Orban sublinia că fiecare filială județeană a PNL are obligația de a definitiva, până sâmbătă, candidații la toate primăriile. În acest context, el preciza și că discuțiile cu USR-PLUS pentru candidații la sectoarele Capitalei se vor finaliza până sâmbătă.

Prahova, primul județ din România în care PNL și USR-PLUS au constituit o alianță pentru locale

Cele trei formațiuni vor intra în cursă cu liste comune pentru posturile de consilieri județeni și candidați comuni în câteva localități din județ. Totodată,Iulian Dumitrescu, președintele liberalilor prahoveni, este candidatul alianței la președinția Consiliului Județean Prahova.

„Această alianță putea, la fel de bine, să fie numită «Adio PSD», cu referire la obiectivul nostru politic pe termen scurt: înlăturarea PSD din pozițiile de decizie ale administrației publice județene prahovene. După aproape 30 de ani de când PSD conduce de facto județul Prahova, condamnându-l la stagnare și chiar regres în ceea ce privește dezvoltarea economică, calitatea vieții și bunăstarea oamenilor, forțele de dreapta se unesc și oferă prahovenilor o alternativă sănătoasă, puternică și coerentă pentru viitorul județului”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintelePNLPrahova și candidat al celor trei formațiuni în cursa pentru președinția Consiliului Județean.

La rândul său,Mihai Polițeanu, președintele USR Prahova, a subliniat că cele trei formațiuni au decis să lase „deoparte orice neînțelegeri, puncte de vedere diferite privind politica județeană sau națională, și, respectând independența fiecărui partid și acceptând competiția liberă între partidele noastre la nivel local și național, să ne unim forțele pentru a scoate definitiv, odată cu alegerile locale din septembrie 2020, județul Prahova de sub jugul Partidului Social Democrat. Iulian Dumitrescu este candidatulPNL-USR-PLUSla președinția CJ Prahova”.

Tags: