Ponta: Îi întreb acum pe cei de la ICR unde vor, sub preşedinte sau sub Senat. Lăzăroiu: Mai făcea unul aroganţe de-astea, acum se roagă de voi să-l scoateţi din pârnaie

Ponta: Îi întreb acum pe cei de la ICR unde vor, sub preşedinte sau sub Senat. Lăzăroiu: Mai făcea unul aroganţe de-astea, acum se roagă de voi să-l scoateţi din pârnaie

Victor Ponta face o nouă ofertă celor de la Institutul Cultural, institut pe care la mijlocul lunii iunie l-a trecut din subordinea preşedinţiei, în cea a Senatului. Premierul îi pune acum să aleagă de cine vor să fie verificaţi pe viitor.

„Aş vrea să-i întreb pe cei de la ICR dacă consideră că trebuie să rămână sub preşedintele României acum. Sau o să considere că e mai bine la Senat? Vorbesc serios, sunt gata să le respect decizia. De aia e bine niciodată să nu crezi că dacă te legi de un Traian Băsescu nemuritor vei rămâne pe viaţă”, a declarat Ponta.

Reacţiile nu au întârziat să apară. Sebastian Lăzăroiu îi aminteşte lui Victor Ponta că prin astfel de afirmaţii şi-a câştigat antipatia şi Adrian Năstase.

„Dottore, am mai văzut unul care făcea aroganţe de astea şi acum se roagă de voi să îl scoateţi din pârnaie…”, notează Lăzăroiu, pagina sa de Facebook.

Ordonanţa prin care Guvernul a trecut ICR în subordinea Senatului a fost adoptată la 13 iunie.

Conducerea operativă a institutului va fi asigurată de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepreşedinţi, numiţi şi revocaţi în/din funcţie de plenul Senatului, cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, la propunerea Biroului Permanent al Senatului. Mandatul vicepreşedinţilor va fi de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii.

Decizia privind trecerea ICR în subordinea Senatului a stârnit un val de proteste atât în ţară, cât şi peste hotare. Mai multe nume cunoscute din lumea artistică au sărit în apărarea Institutului, iar manifestaţiile s-au mutat şi în stradă, într-o mişcăre denumită, sugestiv, Protestul Papioanelor. Totodată, conducerea ICR şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea privind politizarea Institutului, deciziile Senatului fiind, în mod inevitabil, unele politice.

Ponta, ofertă pentru ICR

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:26 - Călătorie de coșmar: Doi pasageri au murit într-un balon cu aer cald cuprins de flăcări
00:09 - Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)
23:40 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eliberarea de contractele sufletului. Tehnici și practici spirituale (VIDEO)
23:06 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt contractele sufletului și cum ne limitează (VIDEO)
22:33 - Pavel Popescu (PNL): AUR face constant un joc de destabilizare a României. E nevoie de o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerința Rusiei în politica, economia și media românești (VIDEO)
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”