Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată

Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată
Foto: Inquam Photos / George Calin

Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului ministru Sorina Pintea,acuzată de luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

DNA a transmis, printr-un comunicat, faptul că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare a fost reținut pentru luare de mită în formă continuată. Sâmbătă seară, magistrații au aprobat solicitarea procurorilor de arestare preventivă a fostului ministru.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii precizează că, pe 28 februarie, după ce suma de 120.000 de lei ar fi fost primită în biroul managerului, „ s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Ionuț Pintea, fiul fostului ministru Sorina Pintea, a susținut că a avut o întâlnire cu denunțătorul mamei lui, care i-ar fi spus că unele tranșe de bani au ajuns la Liviu Pop. „Acuzațiile sunt neadevărate în totalitate”, a declarat senatorul PSD, pentru B1 TV. (Detalii AICI)

Pintea a devenit ministru al Sănătății în 29 ianuarie 2018, odată cu învestitura Guvernului Dăncilă, și a părăsit portofoliul la momentul 10 octombrie 2019, când cabinetul fostei lidere social-democrate era demis prin moțiune de cenzură.

Fostul ministru câștigase un mandat de senator la alegerile generale din 2016, când a candidat pe listele PSD. Cu toate acestea, în 4 februarie 2017, ea avea să își dea demisia, pentru că dorea să rămână în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:21 - Cum pot plăti companiile din UE pentru gazul rusesc fără a încălca sancțiunile împotriva Rusiei. Explicațiile Comisiei Europene
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate