SUMMIT de criză la Bruxelles: Klaus Iohannis și ceilalți lideri UE, reuniune de urgență pentru desemnarea șefului viitoarei Comisii. Cine este favorit

SUMMIT de criză la Bruxelles: Klaus Iohannis și ceilalți lideri UE, reuniune de urgență pentru desemnarea șefului viitoarei Comisii. Cine este favorit
Foto: pixabay.com

UPDATE: Potrivit declarațiilor unor oficiali europeni pentru Reuters, socialistul Frans Timmermas, actual prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, are toate șansele să devină noul președinte al Comisiei.

Liderii europeni, printre care și președintele Klaus Iohannis, se reunesc duminică în cadrul unui summit de criză la Bruxelles pentru desemnarea noului președinte al Comisiei Europene, precum și pentru numiri în alte postui-cheie din cadrul UE, informează News.ro.

ALERTĂ METEO! ROMÂNIA, MĂTURATĂ DE FURTUNI VIOLENTE! CERUL SE RUPE ÎN DOUĂ! IMAGINI APOCALIPTICE

Totul, în contextul în care germanul Manfred Weber, candidatul Patridului Popular European (PPE) pentru postul de președinte al Comisiei Europene și-ar fi anunțat retragerea din cursă. Acesta ar fi pus condiția ca săptămâna viitoare să fie ales la conducerea Parlamentului European.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

În aceste condiții, s-ar putea afla dacă social-democratul Frans Timmermans, candidat pentru șefia executivului european ar putea obține astfel dubla majoritate din Consiliu și Parlament, necesară obținerii postului.

PANICĂ LA PRO TV! EMOȚII PENTRU CELEBRUL CABRAL! S-A ÎNTÂMPLAT LA MARE! SALVATORII AU INTERVENIT DE URGENȚĂ

Conform unor surse, social-democrații ar fi dispuși să îl aleagă pe Manfred Weber și ar accepta să acorde PPE și președinția Consiliului, cu condiția ca popularii europeni să îl susțină pe Timmermans la șefia Comisiei.