Surse: Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Florin Iordache și Eugen Nicolicea nu vor mai prinde încă un loc în Parlament

Surse: Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Florin Iordache și Eugen Nicolicea nu vor mai prinde încă un loc în Parlament
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații discută în aceste zile listele pentru alegerile parlamentare care, cel mai probabil, vor avea loc pe 6 decembrie. Printre candidați nu se vor număra persoane ca Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Florin Iordache și Eugen Nicolicea, susțin surse politice citate de G4Media. PSD ar încerca astfel să se descotorosească de politicienii care au șubrezit imaginea partidului în ultimii ani, în speranța că va obține un scor pe cât se poate de bun la scrutinul legislativ.

PSD lucrează la listele de candidați pentru parlamentare. Dăncilă, Dan, Nicolicea și Iordache nu vor mai fi printre ei

Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Liviu Pleșoianu și Marian Oprișan nu se vor regăsi pe listele de candidați ale PSD pentru alegerile parlamentare, informează G4Media, care citează surse politice.

Viorica Dăncilă nu mai e dorită pe listele de candidați din cauza gafelor și deciziilor politice pe care le-a luat cât a fost premier. De altfel, Dăncilă și-a pierdut și funcția de președinte al organizației de femei, fiind înlocuită cu Doina Fedorovici, noua șefă a Consiliului Județean Botoșani.

Carmen Dan a fost exclusă din cauza modului în care a gestionat protestul Diasporei din 10 august 2018, când jandarmii au bătut și gazat manifestanții pașnici.

Florin Iordache și Eugen Nicolicea nu mai sunt doriți nici ei, fiind considerați principalii executanți ai ordinelor lui Liviu Dragnea în Justiție.

La rândul său, Marian Oprișan a fost vulnerabilizat de pierderea alegerilor pentru Consiliul Județean Vrancea.

Liviu Pleșoianu este evitat din cauza retoricii sale puternic anti-occidentale, care a fost preluată și de propaganda rusă, iar Iulian Iancu pentru că este considerat principalul executant al deciziilor anti-occidentale luate de Liviu Dragnea.

Cătălin Rădulescu, zis și ”deputatul Mitralieră”, nu va mai prinde nici el un loc pe listele de candidați ale PSD. El oricum a fost exclus din partid pentru că nu a votat moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban, lipsind de la ședința de plen.

PSD ar vrea astfel să scape de politicienii considerați vinovați pentru criza de imagine în care se găsește partidul.

Marcel Ciolacu: Nu vor fi candidaţi cu probleme penale pe listele PSD la alegerile legislative

La începutul aceste luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma că nu se vor găsi persoane cu probleme penale pe listele de candidați ale PSD pentru alegerile parlamentare.

Totuşi, „există prezumţia de nevinovăţie. Dar va fi o decizie politică. Dacă şi cei care sunt deja trimişi în judecată, cei care au o hotărâre a instanţei…voi face ce e mai bine pentru PSD şi pentru societatea românească”, a precizat el.

Întrebat dacă traseiștii își vor găsi sau nu loc pe liste, Marcel Ciolacu a răspuns: „Vom încerca să nu avem traseişti pe listele noastre. Trebuie să învăţăm din greşeli”.

PSD ar vrea amânarea alegerilor parlamentare

Social-democrații se pregătesc pentru scrutinul legislativ, deși au dat de înțeles că ar vrea amânarea acestuia, dată fiind epidemia de coronavirus și numărul tot mai mare de infectări înregistrate în țara noastră.

„Iohannis și Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv și se pregătesc doar de alegeri. (…) Le-am demonstrat că PSD nu se teme de votul românilor. Le vom demonstra și acum dacă este nevoie, dar nu asta îi interesează acum pe români! Ci siguranța și sănătatea lor, a părinților lor, a copiilor și apropiaților! (…)

De aceea, la fel ca în martie, și acum, în al 12-lea ceas, fac un apel către TOATE forțele politice să se preocupe de viețile oamenilor și nu de procente”, a scris, pe Facebook, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

În schimb, PNLși președintele Klaus Iohannis insistă cu organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)