Traian Băsescu: Nu cred că se rupe USL. PSD fără PNL nu câştigă Preşedinţia; liberalii ar avea şanse mai mari separaţi (VIDEO)

Traian Băsescu: Nu cred că se rupe USL. PSD fără PNL nu câştigă Preşedinţia; liberalii ar avea şanse mai mari separaţi (VIDEO)

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, în emisiunea Bună seara, România! de pe B1 TV, că nu crede că USL se va rupe şi că PSD nu poate câștiga prezidențialele fără PNL. Pe de altă parte, şeful statului susţine că liberalii au mai mari şanse să câştige Preşedinţia fără social-democraţi.

„Eu cred că nu se rupe (n.r. USL), sincer. Nu ar avea nimic de câştigat, până la urmă sunt şi ei oameni politici. PSD, dacă se rupe de liberali, nu câştigă prezidenţialele, reţineţi ce vă spun. Nu poate scoate cu un plagiator ca Ponta mai mult decât are partidul”, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea realizată de Mădălina Puşcalău.

„Teoretic se poate orice, dar după mine PSD, dacă se dezlipeşte de PNL, nu are nicio şansă să dea preşedinte României. Liberalii, cum sunt, cum nu sunt, îl vor bate pe Ponta în turul doi. Ei se joacă acum de-a Crin, să vedem dacă o să fii candidatul nostru. În momentul în care stabilesc să aibă propriul candidat, pierd alegerile”, a continuat şeful statului.

Cât priveşte „viaţa PSD” cu Crin Antonescu preşedinte, Traian Băsescu susţine că aceasta va fi „mult mai grea” decât cu actualul preşedinte.

„După mine, Ponta nu are nicio şansă să iasă preşedinte. Înseamnă ruperea alianţei, în care PNL pleacă şi nu cred că dreapta nu va avea capacitatea să ceară electoratului să voteze candidatul dreptei, indiferent cine intră în turul doi, Antonescu, Predoiu, Ungureanu, Boc”, a mai spus Traian Băsescu.

Decât un plagiator mincinos ca Ponta, orice soluţie e mai bună. Ponta guvernează minţind, minte de dimineaţa până seara. (…) PSD dacă se rupe de PNL pierde preşedinţia. Singura şansă e sa aibă o negociere cu liberalii, să inverseze rolurile eventual”, a mai precizat preşedintele.

„PNL are şanse mai mari dacă se rupe USL”

Traian Băsescu susţine, în acelaşi timp, că şansele PNL la prezidenţiale cresc în varianta unei rupturi a USL.

„Eu cred că Antonescu poate să-i înţepe şi mai tare, PSD nu va renunţa pentru că nu poate da preşedintele, mai ales când personajul e Ponta. După mine PSD nu poate da preşedinte singur, iar dacă se rup, PNL are o şansă în plus, dacă intră Crin în turul doi probabil că şi restul candidaturilor de dreapta se strâng în spatele lui. Sigur că nu îmi place, dar nu sunt un om politic lipsit de simţ politic”, a declarat Traian Băsescu.

„Dacă intră în turul doi, mă angajez să-l învăţ ce are de făcut. Nu e o ofertă, e o glumă, pentru că nu va accepta niciodată şi nici eu nu m-aş duce dădacă la Crin Antonescu”, a mai spus preşedintele.

Traian Băsescu: Nu cred că se rupe USL

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit