„Vinerea Verde” a început. Tanczos Barna, ministrul Mediului, la stația de metrou Piața Romană: „Este o invitație către toți angajații din instituțiile publice” (VIDEO)

„Vinerea Verde” a început. Tanczos Barna, ministrul Mediului, la stația de metrou Piața Romană: „Este o invitație către toți angajații din instituțiile publice” (VIDEO)

Ministerul Mediului a lansat oficial „Vinerea Verde”, inițiativamenită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe. Aflat la stația de metrou Piața Romană pentru a se deplasa spre serviciu, ministrul Tanczos Barna a declarat că această campanie este „o invitație” către toți angajații din instituțiile publice, pe care i-a îndemnat să meargă cât mai des pe jos sau să utilizeze mijloacele de transport în comun, mersul pe jos, trotineta, bicicleta, mașinile electrice sau serviciile de car-sharing, și a subliniat că „doar din aceste schimbări de mentalitate putem să reducem impactul asupra mediului în marile orașe”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Vinerea Verde”. Ce a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la stația de metrou Piața Romană

„Este o invitație către toți angajații din instituțiile publice să încerce cât mai des mijloacele de transport în comun, să încerce mersul cu bicicleta, pe jos, cu trotineta sau car-sharingul, sau mașinile electrice dacă au. Pentru că doar din aceste schimbări de mentalitate putem să reducem impactul asupra mediului în marile orașe”, a declarat ministrul Tanczos Barna, vineri, la stația de metrou Piața Romană.

Întrebat dacă i se pare că metroul s-a schimbat în ultimii ani, Tanczos Barna a declarat: „Sincer, cred că este la fel. Cel puțin Piața Romană arată la fel, nu văd nicio schimbare”.

Întrebat dacă restul angajaților din Ministerul Mediului îi vor urma exemplul astăzi, Tanczos Barna a afirmat: „Da, am văzut că în Agenția pentru Protecția Mediului, în Garda de Mediu, în instituțiile subordonate ministerului a fost mare forfotă ieri și alaltăieri. S-au organizat, vor veni foarte mulți angajați pe jos sau cu bicicleta, sau cu mijlocul de transport în comun. Sunt foarte mulți primari care au aderat la această mișcare deja, primarul din Brașov, primarul din Tulcea, și ei dau un exemplu în instituțiile conduse de dânșii prin mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau cu alte mijloace de transport alternative”.

Ultima oră
20:19 - Pariurile lui Musk pentru Tesla: Mașini care se conduc singure anul acesta și umanoizi care să meargă la muncă în locul nostru (VIDEO)
20:12 - Mircea Geoană: Rusia solicită puțin timp pentru a analiza propunerile NATO. Problemele create de Moscova în jurul Ucrainei trebuie rezolvate prin dialog, nu prin confruntare și conflict (VIDEO)
20:11 - De ce le cerea Andreea Esca bani străinilor de pe stradă: Așa disperată eram
19:59 - Lucian Bode: „Cu îngrijorare m-am uitat la factura pe decembrie” / Cât trebuie să plătească ministrul de Interne (VIDEO)
19:52 - Un bărbat a fost găsit mort pe șoseaua de Centură, în apropiere de Autostrada Soarelui. Victima era parțial dezbrăcată, spun polițiștii
19:39 - Lucian Bode: Cine confundă pensiile militare cu cele speciale face o greşeală / 5,2 miliarde de lei pentru 97.000 de pensii de serviciu (VIDEO)
19:38 - Andreea Esca, surpriză pentru Cătălin Măruță, de ziua lui de naștere. Știrista i-a pregătit singură un tort de excepție (FOTO)
19:34 - Eugen Tomac: Trebuie să veghem asupra respectării valorilor noastre europene și drepturilor omului, astfel încât populismul necruțător și istoria dezumanizării aproapelui să nu se mai repete
19:21 - Germania pune piciorul în prag: Nord Stream 2, pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei, precum și alte „consecințe masive”. Și SUA amenință cu oprirea conductei
19:18 - Caz de spionaj în Germania. Un fost cercetător universitar ar fi oferit Rusiei informații secrete despre programul european de rachete Ariane