În ce zone va fi obligatorie masca de protecție pe litoral

În ce zone va fi obligatorie masca de protecție pe litoral

De la 1 august autoritățile româneresponsabile de limitarea răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 vor introduce noi restricții pelitoralul românesc. Pentru a putea sta pe plajă, românii trebuie să poarte mască de protecție.

Masca de protecție, obligatorie în stațiunile de la mare, între orele 18-24

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-areunit pentru a decide restricțiile care ar urma să intre în vigoare pe litoral de la 1 august, adică sâmbătă. Sunt avute în vedere obligativitatea purtării măștii în spații deschise unde se formează aglomerări și suplimentarea spațiilor de carantină din județ. Programul teraselor nu va fi afectat, în sensul în care societățile comerciale vor putea ține deschis și după ora 23:00 pentru că, potrivit prefectului, în județul Constanța sunt „27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul din ziua precedentă”.

Oficialii din cadrul comitetului au luat în calcul varianta purtării măștii chiar și în spații deschise, în zonele aglomerate.

În ce zone va fi obligatorie masca de protecție pe litoral

Potrivit prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu,există treiprincipale motive pentru care întrunirea a avut loc. Cel mai important dintre acestea este obligativitatea purtării măștii în spații deschise, în zonele în care cetățenilor le este imposibil să păstreze distanța fizică, precum târguri, piețe, curțile exterioare ale bisericilor, peroanele gărilor, stațiile de autobuz, ș.a.m.d.

În plus, masca va deveni obligatorie pentru zonele de promenadă din stațiuniîntre orele 18:00 – 24:00.

La punctul 2, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța au discutat despre completarea spațiilor de internare a pacienților infectați cu virusul Covid-19, prin suplimentarea Planului Alb întocmit de Direcția de Sănătate Publică (DSP), cu 36 de locuri la spitalul din stațiunea Mangalia. La punctul 3 pe ordinea de zi, s-a aprobat suplimentarea listelor cu spațiile de carantină din județul Constanța.

În prezent, în județul Constanța, numărul de noi cazuri raportate zilnic a scăzut, ultimul raport arătând că mai multe de persoane au fost infectate cu noul coronavirus detip SARS-CoV-2.De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 902 de persoane infectate cu SARS-CoV-2,dintre care 300 sunt încă active.Până în prezent, 29de persoane au decedat din rândul celor testate pozitiv, în urma îmbolnăvirii cu malaria respiratorie declanșată de noul virus SARS-CoV-2.În același timp,aproximativ 573de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, la malul mării sunt internate 131 de persoane infectate cu noul virus SARS-CoV-2, dintre care 122 din județul Constanța și 9 din alte județe.

Cum ne putem infecta cu coronavirus la plajă

Începând de sâmbătă, 1 august, românii vor fi obligați să poarte mască de protecție și în stațiunile de lamalul mării,mai ales pe faleză, în piețe și alte locuri aglomerate unde nu se poate păstra distanța fizică de 2 metri.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași,Carmen Dorobăț, a explicat de ce este bine ca oamenii să poarte mască de protecție chiar și atunci când merg la plajă.

„Aceste particule pe care nu le vedem se așază pe particule de praf, pe particule de nisip, care, în contextul unei mișcări a curenților de aer – că este vorba devânt, că este vorba deaer condiționat– prezintă riscul de infectare și atunci, a purta mască în zonele deschise, dar care sunt foarte aglomerate și prezintă posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta prin astfel de particule ce transportă virusurile, este binevenită în special în zone cum este litoralul. Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm – categoric trebuie săo aruncăm”, a declarat Carmen Dorobăț, conform Ciao.ro.

Ultima oră
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor