București, unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Câte ore se pierd anual în traficul din Capitala României

București, unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Câte ore se pierd anual în traficul din Capitala României
Foto simbol: Pixabay

Bucureștiul este al patrulea oraș din lume ca nivel de aglomerație rutieră, fiind depășit la acest capitol doar de Istanbul (Turcia), Bogota (Columbia) și Mumbai (India), susține compania britanică de asigurări auto GoShorty, care a analizat TomTom Congestion Index pentru a stabili care sunt orașele cu cele mai congestionate drumuri.

Istanbul, cel mai populat oraș din Turcia și din Europa, avea în 2021 un nivel de congestie a traficului de 62%, fără egal între orașele cuprinse în studiu. Față de 2020 s-a înregistrat o creștere de 11%.

După hubul economic al Turciei urmează capitala Columbiei, Bogota, unul dintre cele mai mari orașe de pe glob. Nivelul de aglomerație din trafic era de 55% în 2021, în creștere cu doar 2% față de anul precedent.

Top 3 este completat de Mumbai (53%), al optulea cel mai populat oraș din lume.

București, al patrulea cel mai aglomerat oraș din lume

Cele trei orașe menționate mai sus sunt urmate de Capitala României, București (50%), care, potrivit studiului, are străzi mult mai aglomerate decât alte capitale europene, cum ar fi Atena (37%), Paris (36%), Roma (33%), Londra (33%) sau chiar Sofia (30%).

Același studiu arată că în traficul bucureștean se pierd anual circa 115 ore, ceea ce înseamnă aproape cinci zile de mers bară la bară.

Urmăriți B1TV.ro și pe