Ce preț de pornire are Dacia Spring în România. Precomenzile pentru primul model electric al constructorului se deschid în 20 martie (VIDEO)

Ce preț de pornire are Dacia Spring în România. Precomenzile pentru primul model electric al constructorului se deschid în 20 martie (VIDEO)
foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski

Dacia Spring, primul model electric al constructorului, are un preț de pornire de 16.800 de euro în versiunea Comfort, iar lista de precomenzi online va fi deschisă pe 20 martie.

16.800 de euro, prețul de pornire al Dacia Spring în România

În versiunea „Comfort Plus”, Dacia Spring are un preț de 18.100 de euro cu TVA, a anunțat constructorul de la Mioveni, potrivit Automarket. Automobilul este dotat cu un motor electric de 33 kW, cu 45 CP, și cu o baterie de 26,8 kWh. Bateria poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220 V, cât și la un Wall Box sau o stație DC.

Modelul are o autonomie de 230 de kilometri pe ciclul WLTP, respectiv de 305 kilometri pe ciclul WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia deschide online, începând din 20 martie, precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a Dacia Spring, primul său model electric. Precomenzile pentru versiunea de echipare Comfort, care va fi disponibilă la prețul de 16.800 de euro (TVA inclus), vor fi deschise ulterior.

În standard, Dacia Spring dispune de limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electric al forței de frânare, șase airbag-uri, apel de urgență, aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

De la lansare, modelul este disponibil în trei culori, și anume alb Kaoline, albastru Cenote și argintiu Lightning. Lista va fi completată în cele din urmă de o a patra opțiune, roșu Goji.

Clienții din România vor putea achiziționa Dacia Spring și prin intermediul programului Rabla Plus.

Primele livrări sunt programate pentru septembrie 2021.