Cinci țări au retras de pe piață mașinile Volkswagen echipate cu softul ce păcălește testele de noxe

Cinci țări au retras de pe piață mașinile Volkswagen echipate cu softul ce păcălește testele de noxe
Foto: aliexpress.com

Cinci țări au retras de pe piața mașinile Volkswagen (VW), echipate cu softul care permitea manipularea testelor antipoluare ale motoarelor diesel, în timp ce compania este aproape de a anunța modul în care vor fi reparate aceste sisteme pentru autovehiculele deja vândute, relatează Agerpres, citând presa străină.

Spania, Elveția, Italia, Olanda și Belgia au retras autovehiculele „manipulate” de pe piață, iar procurorii din Suedia iau în considerare deschiderea unei investigații legate de un potențial caz de corupție.

Producătorul auto va anunţa în câteva zile măsurile pe care le va lua pentru rezolvarea crizei, iar Reuters susţine că toate cele 11 milioane de maşini vor fi rechemate pentru reparaţii, costurile ridicându-se la peste 6,5 miliarde de dolari.

În Wolfsburg, oraş în care este situat sediul Volkswagen, autorităţile anticipează probleme pentru bugetul local, astfel că au sistat investiţiile şi angajările. Localitatea are 124.000 de locuitori, dintre care peste 70.000 lucreaza la Volkswagen.

Şi, după ce constructorul german şi-a pierdut credibilitatea, şi alţii se tem să nu păţească la fel. Ministerul japonez al Transporturilor a cerut mai multor constructori auto să verifice dacă autovehiculele lor diesel respectă normele de emisii poluante. În plus, oficialul nipon a adăugat că Guvernul de la Tokyo vrea să sa modifice si normele de testare pentru motoarele disel.

Noul director al companiei germane, Matthias Mueller, a anunțat că a pus la punct un plan de acțiune global pentru a se asigura că motoarele diesel vor respecta normele în materie de emisii poluante. (Detalii AICI)