Şofer amendat cu 800 de lei după ce i-a spus unui poliţist ”Aşa să îţi ajute Dumnezeu!“. Ce a decis instanța în acest caz

Şofer amendat cu 800 de lei după ce i-a spus unui poliţist ”Aşa să îţi ajute Dumnezeu!“. Ce a decis instanța în acest caz
Foto: Maramedia

Un bărbat a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, după ceun agent l-a amendat cu 800 de lei pentru că i-a spus ”Aşa să îţi ajute Dumnezeu!”.

Judecătoria Cluj-Napoca i-a scăzut bărbatului la un sfert valoarea amenzii, considerând că poliţistul a avut motive să se simtă persiflat, informează Adevărul. Această decizie nu a fost contestată.

În septembrie 2016, Paul Ciprian C. a fost amendat pentru că a oprit maşina în zona de acţiune a unui indicator ”Oprirea interzisă”. A fost sancţionat contravenţional (printr-un alt proces verbal necontestat), iar în momentul în care poliţistul i-a adus la cunoştinţă procesul verbal şi a semnat, i-a spus agentului: ”Aşa să îţi ajute Dumnezeu!”. Omul legii i-a aplicat atunci o sancţiune de 800 de lei, iar șoferul a precizat în procesul verbal ”Nu am zis nimic rău”.

Bărbatul a explicat în fața instanței că nu l-a jignit pe agent. Când poliţistul i-a înmânat procesul verbal pentru oprirea interzisă, omul legii i-a spus şi că putea să-i dea amendă inclusiv pentru lipsa actului de identitate, moment în care bărbatul i-a adresat agentului constatator expresia ”Aşa să îţi ajute Dumnezeu!” cumva în semn de recunoștință.