CORONAVIRUS. IGPR: Peste 5.600, sancționate miercuri pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei / Amenzi de 7.404.297 de lei

CORONAVIRUS. IGPR: Peste 5.600, sancționate miercuri pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei / Amenzi de 7.404.297 de lei
Foto: Pixabay

Poliția Română anunță că, miercuri, au fost depistați în trafic 5.621 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

În doar o zi s-au dat amjenzi de 7.404.297 de lei, potrivit IGPR.

Amintim că ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat că de miercuri, 25 martie, ora 12.00 intră în vigoare Ordonanța Militară numărul 3, care prevede restricții de trafic, dar și restricții pentru toate persoanele de pe teritoriul țării.

Pricipalele prevederi cuprinse în Ordonanța Militară nr. 3:

Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității (instituții media, șantiere, unități de producție etc.), deplasarea pentru achiziționarea de bunuri, deplasările pentru asistența medicală, pentru donarea de sânge, realizarea de activități agricole.

Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisănumai între orele 11 și 13strict pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fiziă individuală, nevoile animaelor de companie.

Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, oameni de afaceri etc). Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă adeverința de serviciu semnată de angajator. Am cerut să fie acceptată adeverința fără ștampilă. Liber profesioniștii, PFA prezintă declarație pe proprie răspundere. Declarațiile trebuie să cuprindă, numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului, tabelei. Măsura se aplică de mâine, 25 martie, ora 12.00.

Se instituie măsura izolării la domiciliu sau carantinării pentru toate persoanele care intră în România.

Vezi AICItextul integral al Ordonanței Militare nr. 3.