Cum să răcești rapid interiorul mașinii pe vreme caniculară

Cum să răcești rapid interiorul mașinii pe vreme caniculară

Pe timpul verii, soarele va avea inevitabil un impact asupra interiorului mașinilor, oricât de mult ar încerca șoferii să parcheze la umbră. Specialiștii în climatizare oferă câteva sfaturi practice pentru a răcori eficient și rapid interiorul mașinilor pe vreme caniculară:

În primul rând, este recomandat să deschizi toate geamurile, cât mai mult posibil, pentru ca aerul fierbinte de la interior să se ventileze rapid. Astfel, temperatura poate scădea rapid în doar câteva secunde.

Următorul pas este să pornești sistemul de aer condiționat al mașinii și să activezi recircularea. Astfel, aerul mai rece de la interior va fi răcit cu mai multă ușurință decât cel fierbinte de la exterior. Totuși, înainte de a activa recircularea permite aerului rece să răcească conductele de ventilație supraîncălzite.

Pentru că în primele minute aerul condiționat nu poate face față cu geamurile închise, poți rula cu geamurile ușor deschise. Asta până începi să simți că aerul rece are un impact asupra temperaturii de la interior.

În momentul în care temperatura este plăcută poți dezactiva sistemul de recirculare pentru ca interiorul să primească aer din exteriorul mașinii.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)