Cum se transportă mărfurile supradimensionate și care sunt cele mai puternice tractoare agricole din lume

Cum se transportă mărfurile supradimensionate și care sunt cele mai puternice tractoare agricole din lume

Echipamentul pentru transportul mărfurilor supradimensionate pare incredibil de complex și impresionant. Are la bază anumite platforme pe roți pe care se transportă diverse dispozitive de dimensiuni și masă mare. Prin utilizarea acestor platforme speciale se pot executa transporturile agabaritice. Cu siguranță este necesar ca totul să se pregătească în cele mai mici detalii, cu atenție, se selectează cea mai potrivită platformă în funcție de mărimea mărfii care trebuie să fie transportată.

În România există câteva companii de transport agabaritic care răspund cerințelor exigente ale clienților și care au și parcuri auto în industria acestor transporturi speciale. Trailerele sunt de capacitate mare, unele au axe modulare, pot avea și axe multiple. Sunt trailere cu platformă joasă sau cu platformă extensibilă. Aceasta din urmă poate fi unică sau dublă. Piesele lungi și grele pot fi transportate chiar pe două trailere. Unele dintre ele prezintă și masă rotativă.

În multe țări se folosesc autotractoare puternice care pot trage fără prea mare efort remorci uriașe, semiremorci și chiar platforme modulare cu roți, care de care mai mari, diverse modele, și care se pot deplasa pe orice tip de teren.

În România transporturile de acest fel se fac pentru echipamente agricole, tractoare, echipamente militare, silozuri, turbine, module pentru anumite industrii, eoliene, construcții supradimensionate, componente navale, aeronautice.

Șoferii au experiență și competențele necesare în realizarea acestor transporturi grele și supradimensionate. Realizează transporturi interne dar și internaționale, intracomunitar sau extra comunitar. Ei sunt specialiști în transportul structurilor metalice, echipamentelor electrice, mașinilor agricole, silozurilor, în transportul standard, special sau supradimensionat.

Există producători de platforme pentru transportul mărfurilor supradimensionate, care sunt de mai multe tipuri și au dimensiuni diferite. Unele sunt special realizate pentru a transporta structuri din beton, conducte lungi, grinzi de macara și alte sarcini lungi. La aceste platforme există posibilitatea de extindere astfel încât să se păstreze forma structurii rigide.

În cazul în care încărcătura cântărește câteva zeci de tone, iar lățimea remorcii nu este destul de mare, se folosesc platforme modulare cu roți. Sunt niște module care se asamblează și rezultă o platformă mare care poate fi tractată. Aceasta poate avea o anumită lungime sau lățime. Platformele modulare se pot monta una lângă alta sau una după alta.

Companiile de transport au diverse echipamente de înaltă calitate, care fac posibil transportul mărfurilor supradimensionate. Printre cei mai renumiți producători de platforme sau trailere se numără Goldhofer, Meusburger, Nooteboom, Brashuis. Goldhofer este o companie globală din Germania, care a fost deschisă în anul 1705. Are o reputație internațională în acest domeniu pentru că vehiculele sunt produse la cele mai înalte standarde de calitate. Toate vehiculele sunt extrem de puternice, durabile, unele pot fi închiriate.

Top 10 cele mai puternice tractoare agricole din lume

În ceea ce privește tractoarele de calitate, de putere mare, acestea sunt foarte importante în anumite domenii. Ceea ce este cu adevărat impresionant este că până și acestea pot fi transportate de către specialiștii în transporturi agabaritice!

Există câțiva producătorii de renume în lume, printre care Deere & Company sau Caterpillar. Cele mai cunoscute branduri sunt în SUA. De exemplu Massey Ferguson este un producător de tractoare și echipamente agricole din Canada, Ontario. Alți producători sunt John Deere, Case IH, Caterpillar Inc., New Holland Tractors, Deutz-Fahr, Fendt, Ford Performance Vehicles, Kubota și alții.

Conform unui Top 10 cu cele mai puternice tractoare din lume, prezentat de redacția Spiegel, pe primele locuri se află o serie de tractoare, care au câteva tone fiecare și cel puțin 600 CP. Toate sunt eficiente, au tehnologie avansată, sunt construite la standarde de cea mai înaltă calitate.

Top 10 cele mai puternice tractoare din lume:

  1. Tractorul Case IH Quadtrac 620, cu 692 CP
  2. Tractorul New Holland T9.700
  3. Tractorul Case IH Steiger / Quadtrac 600, de 22 tone
  4. Tractorul John Deere 9620 rx, de 25 tone
  5. Tractorul Versatile 610 DT
  6. Tractorul New Holland T9.670
  7. Tractorul Fendt 1100 MT, de 19 tone
  8. Tractorul New Holland T9.645
  9. Tractorul John Deere 9570RT
  10. Tractorul Case IH Steiger Quadtrac 540.

Un tractor de bună calitate trebuie să aibă puterea pentru a realiza sarcinile agricole. Tractoarele puternice sunt folosite și în scopul remorcării unui echipament folosit în construcții, agricultură sau a unei remorci cu încărcătură mare. În cazul terenurilor dificile sau a spațiilor înguste nu se poate folosi un tractor mare și puternic.

Ultima oră
19:29 - Un bărbat a murit în trenul care circula de la Iași la București, în timp ce soția lui credea că doarme
19:28 - Stelian Ion: Desființarea SIIJ și repararea Legilor Justiției erau obiective îndeplinite dacă toți partenerii din coaliție respectau programul de guvernare. Îl rog pe președintele Iohannis să se implice în depășirea acestui blocaj
19:10 - România, demers la NATO ca urmare a atacului asupra vasului „Mercer Street”
18:52 - Valeriu Gheorghiță: 90% din secvențierile efectuate săptămâna trecută au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Dacă ritmul de vaccinare nu se schimbă, vom deconta cu toții
18:46 - Google va interzice accesul la serviciile sale pentru anumite variante de Android. Ce posesori de smartphone vor fi afectați direct de noua decizie
18:15 - Un bărbat, cercetat pentru tâlhărie, a fugit în vacanță la Mamaia. Pe litoral a făcut un gest care l-a dat imediat de gol
18:14 - Încă 10.831 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Ultimele date privind campania de imunizare
17:57 - Mulți medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, deși nu se bazează pe argumente științifice. „Unii cred în conspirații, alții nu înțeleg ce citesc din literatura de profil”
17:47 - Kristina Timanowskaja, olimpica bielorusă care a criticat regimul Lukashenko a ajuns la Viena. Sportiva își va continua drumul spre Polonia, unde a primit viză umanitară
17:28 - Florin Cîțu, către miniștri: Nu accept solicitări pentru alocarea suplimentară a 40 de miliarde, când au rămas 20 de miliarde necheltuite