Daimler a cumpărat o suprafață uriașă de teren lângă uzina din Sebeș. Există posibilitatea ca germanii să deschidă o uzină de motoare marca Mercedes în România

Daimler a cumpărat o suprafață uriașă de teren lângă uzina din Sebeș. Există posibilitatea ca germanii să deschidă o uzină de motoare marca Mercedes în România
foto: mercedesblog.ro

Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dăncilă, a confirmat faptul că Daimler AG, companie auto multinațională, a achiziționat o suprafață uriașă de pământ lângă uzina de cutii de viteze de la Sebeș.

Astfel că există posibilitatea ca germanii să deschidă o uzină de motoare, dar nu este exclusă nici varianta unei uzine de producție a automobilelor Mercedes, conform mercedesblog.

Producătorul auto Daimler are în plan să devină cel mai mare producător premium din lume și să depășească astfel actualul lider, BMW. Pentru a atinge acest obiectiv, Dieter Zetsche, preşedintele consiliului de administraţie al Daimler AG, a declarat că este nevoie de o nouă uzină. Iar aceasta ar putea fi construită în România.

„Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional în care comparăm toate aspectele legate de nivelul educaţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, distanţa faţă de furnizori şi clienţi. România poate fi o soluţie. În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bună. Şi reprezintă un avantaj pentru România faptul că avem acolo o uzină pentru cutii de viteze”, a declarat Dieter Zetsche, preşedintele consiliului de administraţie al Daimler AG, în urmă cu o lună.

Urmăriți B1TV.ro și pe